Beko: "Mücadelemiz sonuç verdi, 5 milyonun yüzü güldü!"

Beko: "Mücadelemiz sonuç verdi, 5 milyonun yüzü güldü!"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sağlık hizmetinden faydalanmaları 31 Aralık’ta sona eren Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar için sürenin 1 yıl daha uzatılmasını değerlendirdi. 

Aralık ayı içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na soru önergesi veren, Meclis kürsüsünde konuyu defalarca gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sağlık hizmetinden faydalanmaları 31 Aralık’ta sona eren Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar için sürenin 1 yıl daha uzatılmasını “Mücadelemiz sonuç verdi, 5 milyonun yüzü güldü” diye değerlendirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, borcunu ödeyemeyen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalı yaklaşık 5 milyon kişinin 31 Aralık’tan sonra sağlık hizmetinden yararlanamayacağını hatırlatarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na “Simit sarayı, Dünyagöz hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterdiğiniz hassasiyeti primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterecek misiniz?” diye sormuş, 5 milyonun hakkını Meclis kürsüsünden de dile getirmişti.  Beko, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen sürenin 31.12.2019 tarihinde sona erdiğini ancak 5 milyon kişinin etkilendiği konunun takipçisi olduklarını belirtti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren, Meclis kürsüsünde konuyu hatırlatan ve çözüm isteyen CHP’li Beko, önergesinde ve konuşmalarında yandaş şirketlere değil halkın ihtiyaçlarına ödenek ayrılması vurgusu yapmıştı.  

BİZ HALKIN RANTINDAN YANAYIZ!

Beko, “Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle milyonlarca vatandaşın Bağ-Kur ve GSS prim borçlarını ödeyemediği bir dönemde Simit sarayı, Dünyagöz Hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterilen hassasiyetin bahsettiğimiz primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterilmesini talep etmiş, konuyu bu şekilde gündeme getirmiştik. Sonuç kalıcı çözüm değil ancak Bakanlığın 1 yıllık da olsa ‘hassasiyet’ göstermesi bizi vatandaşlarımız adına mutlu etti. Prim borcu olanların 1 yıl daha devlet ve üniversite hastanelerinden ücretsiz yararlanabilecek olması verdiğimiz mücadelenin sonucudur. Biz halkın rantından yanayız, onun için gece gündüz çalışıyor, Meclis’te de bu konuda ne yapmamız, ne söylememiz gerekiyorsa yapıyor ve söylüyoruz. 5 milyonun yüzünün bir nebze de olsa gülmesinde katkımız varsa ne mutlu bize” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.