Belarus havayolu şirketi, Türkiye’den göçmen taşımayacak

Belarus havayolu şirketi, Türkiye’den göçmen taşımayacak

Belaruslu Belavia havayolu şirketi, Belarus-Polonya sınırında ortaya çıkan göçmen krizi sebebiyle Türkiye’den Belarus’a Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını taşımayacağına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Belarus'a ait havayolu şirketi Belavia, son dönemde Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen krizi sebebiyle uçuşlara ilişkin alınan kararı açıkladı. Kararda, havayolu şirketi Belavia Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını Türkiye’den Belarus’a taşımayacağı bildirildi.

Havayolu şirketi tarafından siteleri üzerinden yapığı açıklamada, “Türk yetkilileri ile alınan karar doğrultusunda yarından itibaren geçerli olmak üzere Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları Türkiye-Belarus seferlerinde kabul edilmeyecek” denildi.

turkiye-den-belarus-a-gitmek-isteyen-irak-sur-14525538-amp.jpg

Polonya-Belarus sınırında yaşanan göçmen krizinde Avrupa Birliği, Belarus’u göçmenlerin sınırlarını geçerek Polonya ve diğer Avrupa ülkelerine geçişi noktasında göçmenleri cesaretlendirmekle suçluyor. Belarus’un göçmenlerin sınırı geçişine kolaylık sağladığını iddia eden AB, Belarus’a ait havayolu şirketlerine yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.