'Belediye Başkan Eşleri Buluşması' Narlıdere'de Gerçekleşti

'Belediye Başkan Eşleri Buluşması' Narlıdere'de Gerçekleşti

Narlıdere projeleri gezildi.

Haziran ayı “Belediye Başkan Eşleri Buluşması” Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde Narlıdere’de gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun önderliğinde her ay bir ilçede düzenlenen Başkan Eşleri Buluşması, bu ay Narlıdere’de gerçekleşti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu olmak üzere, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün eşi Halide Şentürk, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eşi Yüksel Çiçek, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun eşi Esra Soylu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in eşi Hülya Doğruer, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eşi Havva Çakır, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin eşi Nilüfer İnce, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ katılım gösterdi.

Narlıdere Projeleri Gezildi

Başkan eşleri ilk olarak Narlıdere Belediyesini ziyaret ettiler. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u makamında ziyaret eden heyet, Başkan Batur’dan Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Başkanlık ziyaretinin ardından Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi gezildi. Merkez bünyesinde bulunan kurslar ve belediye birimleri ile ilgili Başkan eşlerine bilgiler aktarıldı. Engelliler Merkezi, Kadın Danışma Merkezi ve Akşam Merkezi ziyaretleri ile devam eden program kapsamında Narlıdere Yukarıköy projesi ve Tahtacı Kültürevi Müzesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi ve Kentsel dönüşüm alanları ile devam eden gezi, Narlıdere sahilinde yenen akşam yemeğin ardından son buldu.

a2ea48d7-7ba7-48a6-9b9b-5b18290fa676

Narlıdere Tahtacı kültürü tanıtıldı

Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Narlıdere Gezi programında ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi(AKM) gezildi. AKM bünyesinde bulunan Türk Musiki Araştırmalar Vakfının çalışmalarını inceleyen Türkkegül Kocaoğlu vakıfın arşivlediği Türk Sanat Musikisi eserlerinden örnekler dinledi ve eserlere kendi sesiyle eşlik etti. Vakıf ziyaretinin ardından Kadın Danışma Merkezi, engelliler Merkezi ve Engelli Akşam Bakım Merkezleri gezildi. Narlıdere Cemevi ziyareti sırasında Alevi inanışı ile ilgili bilgiler alan heyet ve Narlıdere Kültürevi Müzesi gezisinde ise tahtacı kültürü ve yaşam şeklini öğrenme fırsatı buldu. Narlıdere Belediye Başkan Eşi Ferah Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Eşi Türkegül Kocaoğlu birlikte Müze bahçesinde bulunan dilek ağacına bez bağlayıp dilek dilerken Türkegül Kocaoğlu yine müze bahçesindeki mani kutusundan bir mani alarak başkan eşlerine okudu. Müze ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesinin ortak projeleri olan Yukarıköy Restorasyon ve ‘Yaşar kemal Kültür Sanat Vadisi’ projelerini gezen heyet yakın zaman içerisinde hizmete girecek olan ‘Yaşar kemal Kültür Sanat Vadisi’ projesini çok beğendi.  Başkan eşleri heyeti, özellikle eşsiz deniz manzarasına sahip olan vadi projesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 2017 yılında ilk kazmanın vurulması ile başlayacak olan Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı mahalleleri gezen Başkan eşleri heyeti Son olarak Narlıdere Sahilevlerinde Büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği “Narlıdere Sahilevleri Kıyı Bandı Peyzaj Revize” projesini gezdi. Yaklaşık 2.5 km.'lik sahil şeridi bisiklet yolları, seyir terasları ve oturma gruplarıyla birlikte denizle bütünleşen proje ile ilgili bilgiler alan heyet buradan akşam yemeğine geçtiler. Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Narlıdere Gezi programının sonunda misafirlerini uğurlayan Ferah Batur, günün anısına Narlıdere’nin simgesi Nar şeklinde porselen bir şekerlik hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.