Belediye'de FETÖ anketi yapıldı

Belediye'de FETÖ anketi yapıldı

'Kalkışmayı Destekledin mi' sorusu soruldu.

İzmir Valiliği'nin talebi doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına bir anket yollayarak 'FETÖ' ile ilişkisi olup olmadığını sordu.   Ankette,  belediye çalışanlarından 'FETÖ' ilişkilendirilen özel sağlık kuruluşları, özel öğrenci yurtları, vakıf ve dernekler, vakıf üniversiteleri, sendika ve bankalarla herhangi bir bağının olup olmadığı belirtilmesi istendi. Ankette, sorulara eş ve çocukların da dikkate alınarak cevaplanması  gerektiği ifade edildi.   

'Kalkışmayı Destekledin mi' Sorusu

Toplamda yedi soruluk ankette ayrıca belediye çalışanlarına "Gerçekleştirilen kalkışma hareketinin öncesi, vuku bulduğu süreç ve sonrasındaki zaman çerçevesinde Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü (FETÖ/PDY)  ve kalkışma hareketi lehine, sosyal medya organlarında halkı galeyana sürükleyici, Ülkemizin vatandaşları arasında birlik, beraberlik ve kamu düzenine zarar vermeyi amaçlayan paylaşımlarda bulundum / bulunmadım. (Bulunması halinde niteliğini açıklayınız.)" sorusu da yöneltildi.

'Anketin Bir Mantığı da Yok'

Uygulamayı gazetemize değerlendiren Tüm Bel Sen avukatı Nazan Sakallı Aktaş, anketin hukuk bir dayanağı olmadığının altını çizerek "Bir mantığı da yok.' FETÖ ile bağlantınız var mı' diye soruyorlar. Burada bağlantıdan neyi kastediyorlar. Misal o sağlık kuruluşlarının herhangi birinde tedavi gördün mü anlamında soruyor, o okullara giden bir çocuğun var mı anlamında soruyor.  Bağlantısı olan birisi zaten 'bağlantım var' demez. Dolayısıyla bu anketle amaçlananın ne olduğunu anlamak mümkün değil. Niye yaptıklarını anlamak mümkün değil. Fişleme, göz korkutma, tedirginlik yaratmak istendiğini düşünüyorum" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yollayarak, Büyükşehir bünyesinde çalışan ve 'FETÖ' üyeliği tespit edilen personelle ilgili bilgilerin her sabah kendilerine yollanmasını istemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.