BELEDİYELERİMİZ VE HAKLARIMIZ!

BELEDİYELERİMİZ VE HAKLARIMIZ!

Ali Eyce yazdı

TR35 ekranlarında yaptığımız Hakkımız Hukukumuz programında bu hafta çok önemli bir konu ve bir o kadar da önemli bir konuğu ağırlayacağız.

Bundan önceki konularımızda önemliydi, konuklarımız da ama bu programa biraz farkındalık katmak ve sizlerin dikkatini çekmek istedim.

Konumuzu tamamen belediyeler, belediyelerin yaptığı, yapmak zorunda olduğu hizmetler ve biz vatandaşların belediyeler ve belediyelerin yaptıkları üzerinde yapabileceğimiz, sorabileceğimiz, isteyebileceğimiz şeyler.

Konuğumuz Yerel Yönetimler Uzmanı, bir dönem Kuşadası Belediyesi’ne CHP’den Belediye Başkanlığı adaylığı olan Mehmet Zeki Fidandal.

‘Mutlu Belediye Mutlu Kent’ , ‘Belediyede Gelirler Nasıl Arttırılır?’ kitaplarının yazarı yerel yönetimler uzmanı Fidandal.

3110201827930397.jpg

Program öncesi bir kahve, çay içerken neleri konuşacağımızı konuşmaya çalıştık ama bu bile bizim bir saatimizi aldı.

Onun anlatmak istedikleri ile benim bir vatandaş gözüyle sormak istediğimiz o kadar soru çıktı ki, 45 dakika olan programımızın buna yetmeyeceğine hemfikir olduk.

O yüzden programı az da olsa, yetersiz de olsa birkaç bölüme ayırmaya bile karar verdik.

1 Mart Salı günü canlı yayında izlediğinizde, dinlediğiniz eminim neden bunları yazdığımı daha iyi anlayacaksınız.

En basitinden şu ip ucunu vereyim, hani o yerel seçimlerde oyumuzu sandığa attığımız bir zarf var ya, seçmen olarak her şey o sandığı, o oyu atmamızla bitmiyor.

Yani bizim görevimiz içinde sadece seçmek değil, aynı zamanda 5 yıl boyunca oy verdiğimiz veya vermediğimiz insanları denetlemek var.

Nasıl mı?

Onu, uzmanı canlı yayında Hakkımız Hukukumuz programında anlatacak!

Yani bizim kaderimiz, belediyenin yaptığı veya yapmadığı hizmetlerden dolayı mağdur olmakla bitmiyor. Yapılan veya yapılmayanın hesabını sormak da varmış.

Nasıl mı?

Onu da uzmanı canlı yayında Hakkımız Hukukumuz programında anlatacak.

Oldukça verimli bir program olacağını, yaşadığınız il ve ilçede, seçtiğiniz yerel yönetimler konusunda çok şeyler öğreneceğinize eminim.

Bu öğrenme ne kazandıracak derseniz, en azından artık kadercilik oynamaktan, yerel yönetimlerin yaptıklarını sadece seyretmekten kurtulacaksınız.

Yaşadığınız yerin asıl yöneticisi olduğunuzu, seçtiklerinizin sizi dinleyerek görev yaptıklarının bilincine varacaksınız.

Salı günü canlı yayında Hakkımız Hukukumuz programda buluşmak ümidiyle.

Bilmemek mazeret değildir!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.