Belgem’de eğitim de kitaplar da ücretsiz

Belgem’de eğitim de kitaplar da ücretsiz

Bornova Belediyesi’nden veli ve öğrencilere eğitim desteği

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM), 2018-2019 Kurs dönemi başladı. 6,7,8 ve 12. sınıflara yönelik olarak açılan eğitim destek kursları ve İngilizce kursarından yararlanan öğrencilere ücretsiz kitap dağımı da yapıldı. Bornova Belediyesi 6 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sağlıyor.

Bornovada eğitim gören öğrencilerin okul başarılarını ve kişisel gelişimlerini artırmak için kurulan BELGEM, 2018-2019 eğitim dönemini başladı. Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavlarındaki başarıları ile adından sıkça söz ettiren kurs merkezinde bu yıl 6 bin 500 öğrenciye eğitim desteği sağlanıyor. Ücretsiz olarak verilen kurslarda eğitimde kullanılmak üzere ücretsiz ders kitapları, kitapçık ve basılı yayınların da dağıtımı yapıldı.

Kitaplar ücretsiz

2018-2019 döneminde İngilizce kurslarına katılan ve tüm derslerden yararlanan öğrenciler ile 6, 7, 8 ve 12. sınıflarda YKS/LYS’ye hazırlanan gençlerin eğitim gördüğü kurslarda 13 bin 200 adet ders kitabının yanında 19 bin 600 kitapçık  ve 1 milyon 916 bin sayfa basılı yayın dağıtıldı. 

6, 7, 8 ve 12’inci sınıflar için açılan kurslara ilgi yoğun oldu. Kurs kayıtlarında her sene olduğu gibi bu yıl da başarılı ve okul dışında başka bir eğitim desteği alamayanlara öncelik tanındı. Eğitime destek kursları 12. sınıflarda Çamdibi’ndeki merkez binada, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda Çamdibi’ndeki merkez binanın yanısıra Pınarbaşı, Mevlana ve Evka-4’teki şubelerde veriliyor. Ayrıca İngilizce kursları Çamdibi Merkez bina, Pınarbaşı, Mevlana ve Evka-4 binalarının yanında Altındağ Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Evi’nde de düzenleniyor. 

Eğitime destek vermenin öncelikleri arasında olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Sınavlara hazırlığın yanında çocuklarımızı hayata hazırlamak için de eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.