Belkahve’de ki Ata Anı Evi’ne büyük ilgi

Belkahve’de ki Ata Anı Evi’ne büyük ilgi

Bornova Belediyesi’nin 9 Eylül 2016’da Belkahve’de hizmete açtığı Ata Anı Evi'ne yoğun ilgi

Yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Ata Anı Evi’ne gelen vatandaşlar izletilen filmlerle tarihe yolculuk yaparken, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında da bilgi ediniyor. En büyük ilgiyi ise çocuklardan görüyor. Bu ilgi bugünler de daha da yoğunlaştı. 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak isteyen minikler Ata Anı Evi’ne koşuyor.


Atatürk’ün 9 Eylül 1922 öncesi İzmir’i ilk kez gördüğü Belkahve’de hayata geçirilen Ata Anı Evi, İzmirlilerden büyük ilgi görüyor. Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilenerek hizmete açılan mekan en çok çocuklar tarafından ziyaret ediliyor. Atatürk’ün ölümünün 79. Yılında Anı Evi’ni ziyaret eden minikler işgal yılları ve Atatürk hakkında bilgiler aldı. Okulda öğrendiklerini yakından görme şansı yakalayan çocuklar Ata Anı Evi’ni beğendiklerini dile getirdi. 
brn-atavi-(4).jpg

Tarihi eserler ilgi çekiyor
 

Ata Anı Evi içinde işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraflar ile maketler yer alıyor. Kurtuluş Savaşı’ndan kalma silah miğfer, matara, bayrak ve çantalar sergileniyor.  Atatürk ile ilgili birçok kitabın da bulunduğu Anı Evi’nde gösterilen bilgilendirici videolar ve belgeseller de kurtuluş savaşı ruhunu ziyaretçilere yaşatıyor. 
brn-atavi-(7).jpg

20 bin ziyaretçi 
 

Açıldığı günden bu yana adeta ziyaretçi akınına uğrayan Ata Anı Evi’ni bugüne kadar 20 bine yakın kişi ziyaret etti. Yol üzerinden geçen vatandaşların uğrak noktası haline gelen mekana okullar ve çeşitli kuruluşlar da gezi düzenliyor.  Ayrıca Bornova Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımına yönelik olarak yapılan kültür turlarında da Ata Anı Evi ziyaretleri gerçekleştiriliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.