Bentley Continental GT'den çifte zafer

Bentley Continental GT'den çifte zafer

Tamamen yenilenen Bentley Continental GT, dünyanın en saygın tasarım yarışmalarından biri olan prestijli Alman Tasarım Ödülleri’nde iki kategoride altın madalya kazandı.

Lüks Grand Tourer, bağımsız uzmanlardan oluşan jüri tarafından en iyi “Premium Marka Dış Tasarım” ve en iyi “İç Tasarım” kategorilerinde birinciliğe layık görüldü. 

Büyük Britanya’da tasarlanan, üretilen ve el işçiliği yapılan üçüncü nesil Continental GT, tüm dünyanın beğenisine sunuldu. Detaylara ve sanatsal öğelere en üst düzeyde gösterilen özen ile zarafeti ve performansı bir araya getiren otomobil, Bentley markasının özünü yansıtıyor.

Ödül alan dış tasarım hakkında görüşlerini belirten Alman Tasarım Konseyi jürisi Jürgen Lewandowski şunları söyledi: “Jüri, yeni Continental GT’nin, atalarını böylesine popüler kılan klasik zarafeti koruyan ama daha heykelsi ve keskin bir görünüme sahip olan kaslı dış tasarımından çok etkilendi.”

Continental GT’nin iç tasarımı hakkında jürinin kararını açıklayan Prof. Andrea Lipp-Allrutz şunları ekledi: “Continental GT’yle, sadece teknoloji açısından değil estetik olarak da geleneksel ve modern zamanın ruhunu birleştirmeyi başardılar. Geleneksel işçilik, ileri teknoloji ve estetik bir araya gelerek, bu olağanüstü markadan olağanüstü bir tasarım ortaya çıkarıyor.”

Tamamen yenilenen Continental GT, kısmen ön tekerleklerin 135 mm daha ileride olmasından dolayı atalarından daha uzun ve alçak bir profile sahip. Bu özellik kaputun uzatılmasına ve burnun alçaltılmasına olanak sağlarken, baklava dilimi şeklindeki farlardan arka kısma doğru uzanan “güç hattı”yla orijinal modelin özgün çizgileri hâlâ hakimiyetini koruyor.

İçeride ise Continental GT’nin el işçiliği ürünü kabini bir gizli zevkler dünyası sunuyor. İç mekan, üst kalite doğal derilerden, sürdürülebilir bir şekilde temin edilen, nadir ahşap kaplamalara kadar, malzemelerin özgün kullanımında Bentley’in sahip olduğu benzersiz uzmanlığı sergiliyor.

Uzun, akan kanatların şekillendirdiği, zarifçe biçimlendirilmiş gösterge paneli, sektörde bir ilk olan inovatif Bentley Döner Ekran içeriyor. Düğmeler ve kumandalar üzerinde daha yumuşak ve rafine bir his yaratmak için bazı yerlerde geleneksel mekanik tırtığın yerini karo tırtık alıyor. 

Bentley’in Tasarım Direktörü Stefan Sielaff şunları söyledi: “Böyle prestijli iki tasarım ödülünü almak, son derece yetenekli tasarımcılarımızın yeni Continental GT’yi yaratırken sunduğu kalite hakkında gereken her şeyi söylüyor. Bu tasarım, bir Bentley olduğu hemen fark edilen, cesur bir yeni vizyona dayanıyor.” 

Alman Tasarım Konseyi tarafından düzenlenen Alman Tasarım Ödülleri, dünyanın en iyi otomobil tasarımlarını ödüllendiriyor. 1953’te kurulan Konsey dünyanın önde gelen tasarım oluşumlarından biri.

ALMAN TASARIM ÖDÜLLERİ

Alman Tasarım Konseyi’nin düzenlediği önde gelen uluslararası ödül organizasyonu Alman Tasarım Ödülleri, dünyanın en saygın tasarım yarışmalarından biri. Altın madalya, uluslararası çapta tasarım mükemmelliğini ifade ediyor. Bu özel unvan, Alman Tasarım Ödülleri’ndeki her bir kategoride sadece en iyinin en iyisine veriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.