BERGAMA BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU KURULDU

BERGAMA BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU KURULDU

Kısa bir süre önce kurulan ve seçmeleri 5 Kasım’da yapılan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu çalışmalarına başladı.

8 Ekim tarihinde açılan ve birbirinden renkli etkinlikleri ile sanatın merkezi haline gelen Bergama Kültür Merkezi’nin ardından, Bergama Şehir Tiyatrosu da kuruldu. 1-5 Kasım’da yapılan seçmelerde 124 kişinin arasından belirlenen 26 kişilik ekip Bergama Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz öğretiminde çalışmalarına başladı. 


Şehir Tiyatrosu’nun kurulması ile ilgili konuşan ve bilgi veren Bergama Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz ;“Bir ay önce seçmelerimizi yaptık. 26 Kişilik bir kadro oluşturduk. Hafta içi her gün bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bergama olağanüstü bir kent. Eşsiz tarihi ve kültürünün yanı sıra yüzyıllar boyunca birçok sanatçı yetiştirmiş. Sanatla hep iç içe olmuş. Yeni hizmete açılan kültür merkezide bölgede sanatın merkezi haline geldi. Bizlerde bu çalışmalar sonunda Bergamalılara, Bergamalılardan oluşan bu ekip ile güzel bir tiyatro oyunu sergileyeceğiz” dedi.


Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ise birbirlerini tanımaya çalıştıklarını ve çok heyecanlı olduklarını belirtti. Bu konuda görüş belirten Matematik Öğretmeni Duygu Şahin (29); “Yaklaşık bir ay önce yapılan seçmelerde bu ekibe dâhil oldum. Güzel bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalara başladık. Çok heyecanlıyız” dedi. 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Cem Eren (34) ise; “Soma’da kömür madeninde çalışıyorum.  Çok iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Şimdilik birbirimizi tanımaya çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde iyi işler çıkaracağımıza inanıyorum” dedi. Ege Üniversitesi Turizm Animasyon öğrencisi  ise Tutku Batmaz (19) ise; “Buraya geldik yetenek sınavına girdik. Çalışmalarımız başladı. Umuyorum ki çok iyi oyunlar hazırlayacağız. Şuan çok heyecanlıyız. Birbirimizi tanımaya çalışıyoruz” diye konuştu. 


Hafta içi her gün yapılan derslerde beden çalışması, metin çözümleme, role hazırlık, yaratıcı drama, metinlerde tiyatro tarihi, ses ve diksiyon eğitimi, temel oyunculuk dersleri veriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.