Bergama Deresi'nde çevre felaketi!

Bergama Deresi'nde çevre felaketi!

Bergama Deresi çevresinde biriken moloz, hafriyat ve evsel atıklar tepki çekti. Derenin çöplüğe döndüğünü, uzun süredir temizlik yapılmadığını belirten vatandaşlar, Başkan Tanju Çelik'i "ihmalkarlık"la suçlayarak görev çağrısı yaptı.

MEDYA EGE - İzmir’in doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden Bergama’da, dere çevresinde oluşan çevre kirliliği vatandaşların tepkisini çekiyor. Gazetemiz tarafından daha önce de gündeme taşınan Bergama Deresi etrafındaki çevre krizi büyüyerek devam ederken, vatandaşların şikayetleri üzerine Medya Ege ekibi tarafından çekilen görüntülerde; derenin çevresinde biriken moloz, evsel atık, plastik, lastik ve hafriyat atıklarının çevreyi kapladığı görüldü. Doğal alanın çöp yığınlarıyla kirletildiğini belirten vatandaşlar, hem çevre hem de halk sağlığı açısından ciddi risk oluştuğunu ifade etti.

İlçe sakinleri, daha önce de gündeme getirilmesine rağmen sorunun çözülmemesine tepki göstererek Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik ve belediye yetkililerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Vatandaşlar, dere çevresinde oluşan atıkların uzun süredir kaldırılmadığını ve her geçen gün arttığını savundu.

5814484016630009602.jpg

"DERE DEĞİL ÇÖPLÜK"

Bergamalılar, “Bu artık dere değil, çöplük. Dere resmen çöplerin arasında can çekişiyor. Temiz su akması gereken bir yerde plastikler, lastikler, molozlar var. Doğa kendi haline bırakılmış değil, kaderine terk edilmiş” sözleriyle durumu özetlediler.

“BU İHMALKÂRLIK DEĞİLSE NEDİR?”

Vatandaşlar, aylarca süren kirliliğe rağmen somut bir adım atılmadığını savunarak, “Defalarca gündeme geldi. Şikâyet edildi, görüntüler paylaşıldı. Ama ortada temizlik yok, denetim yok, sorumluluk alan yok. Bu ihmalkârlık değilse nedir?” ifadelerini kullandı.

5814484016630009604.jpg

"BELEDİYE BU MANZARADAN RAHATSIZ OLMUYOR MU?"

Çevre kirliliğinin ilçenin imajına da zarar verdiğini belirten vatandaşlar, “Bergama tarihiyle, doğasıyla anılması gerekirken çöp görüntüleriyle gündeme geliyor. Bu manzarayı kimse görmüyor mu? Belediye bu manzaradan rahatsız olmuyor mu?” diyerek yönetimi sert sözlerle eleştirdi.

Halk sağlığının da riske atıldığını savunan ilçe sakinleri, özellikle yaz aylarında artabilecek kötü koku ve haşere tehlikesine dikkat çekerek, “Yarın bir gün burada salgın olsa kim hesap verecek? Temizlik yapılmıyor, sorumluluk alınmıyor. Biz artık söz değil, icraat istiyoruz” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

5814484016630009601.jpg

5814484016630009603.jpg

5814484016630009605.jpg

5814484016630009606.jpg

img-20240911-wa0022.jpg

img-20241215-wa0034.jpg

img-20241215-wa0036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.