Bergama Kermes Festivali, renkli görüntülere sahne oldu

Bergama Kermes Festivali, renkli görüntülere sahne oldu

Bergama Kermes Festivali 6. günüde Asklepion’da Linet, Cumhuriyet Meydanı’nda Eşref Ziya hayranları ile buluştu.

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin 6. gününde Asklepion Antik Tiyatro'da sahne alan Türkiye'nin güçlü sesi Linet muhteşem bir konser verdi. Konser sonunda sanatçı Linet'e Parşömen'den yapılan plaketi ve çiçeği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Belediye Başkanı Hakan Koştu birlikte verdiler. Muhteşem konser için Linet'e teşekkür ettiler.

kermes-6-gun-linet3.jpeg

18 bin kişinin katılımı ile Asklepion Antik Tiyatro, sanatçı Linet ile en kalabalık konserlerinden birisine daha ev sahipliği yaptı. Linet, seslendirdiği her bir şarkısını hayranları ve sevenleri ile birlikte söyledi.

EŞREF ZİYA BERGAMA’DA BİNLER İÇİN SÖYLEDİ

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali 6. Gününde bir konser veren Eşref Ziya söylediği birbirinden güzel ezgilerle sevenlerini mest etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Üstad Eşref Ziya, büyülü sesi ve içli ezgilerinin her birisini hayranları ile birlikte söyledi.

kermes-6-gun-esref2.jpeg

Konser sonunda Parşömen'den yapılan plaketi ve çiçeği sanatçı Eşref Ziya'ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Belediye Başkanı Hakan Koştu birlikte verdiler. Ezgilerle Bergama'yı mest eden sanatçı Eşref Ziya'ya muhteşem konseri için teşekkür ettiler.

Restorasyon ardından kılınan İkindi Namazı ile birlikte açılış töreni caminin bahçesinde düzenlendi.

kermes-6-gun-dinleti2.jpeg

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Avni Oral, İzmir İl Müftü Vekili Rahmi Yiğit, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Burak Kaynak, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Önemli bir gün yaşadıklarını konuşmasında ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ecdadımızdan miras eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu eserlerimizi muhafaza, ihya vazifemiz var. Tarihe karşı, ecdadımıza karşı, Bergama'mız ve İzmir'imize karşı bu eserlerimizi ihya etmeye, korumaya devam edeceğiz. Bu vazife, bizim en birinci görevlerimiz arasındadır" dedi.

500 yıllık caminin restore edilip tekrar hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu yaptığı konuşmasında "Antik dönem eserleri olduğu gibi, Türk-İslam eserleri yönünden de zengin olan Bergama'mızda ecdadın mirasına sahip çıkıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere vermiş olduğu talimatlarla tarihi eserlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz" dedi. Kuran Tilaveti ve cami cemaati ile birlikte yapılan duanın ardından kurdela kesilerek Hacı Hekim Camii açılışı gerçekleştirildi.

Dolu dolu geçen 87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali’nin 6. gününde Belediye Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kursiyerleri yıl sonu dinletisi gerçekleştirdi. Gitar, Keman, Piyano ve Bağlama'da hünerlerini sergiledi.

YAZAR KIRATLI İMZA GÜNÜ

“Bergama’da Pop Müziğin Yakın Tarihi” yazar Muhsin Kıratlı ise Kültür Merkezi’nde kitap-imza gününde sevenleri ile buluştu. Yazar Kıratlı hem kitap imzaladı, hem de sevenleri ile uzun uzun sohbet etti.

kermes-6-gun-kosu4.jpeg

HALK OZANI ÖZTÜRK TÜRKÜLERLE COŞTURDU

Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Halk Ozanı Muharrem Öztürk, Türk Halk Müziği

87. Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında bu yıl 2. düzenlenen Galenos ve Halk Koşusu kadim şehir Bergama'nın tarihi sokaklarında gerçekleştirildi. Startını Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar'ın verdiği Galenos ve Halk Koşusu'na çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. Daha Sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde, dereceye girenler Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun elinden madalya ve ödüllerini aldı. Tarihi eski Bergama’nın bulunduğu mahalle sokaklarında düzenlenen koşu renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.