Bergama'da 41. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi

Bergama'da 41. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi

Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği'nin işbirliğiyle bu yıl 41.si düzenlenen Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi Bergama'da başlayacak.

Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin öncülüğünde bu yıl 41’inci kez düzenlenen “ Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi” başlıyor.

Psikoterapinin tarihte ilk uygulandığı yer olan ve psikoterapinin yaygınlaştırılması amacıyla 41 yıldan bu yana tarihi Bergama Asklepion'unda düzenlenen ve 3 gün sürecek "Uluslararası Psikoterapi Kongresi" yaklaşık 300 bilim insanını UNESCO Dünya Mirası Bergama’da bir araya getirecek.  

TOPLUMSAL BELLEK

Dünyanın ilk sağlık merkezlerinden Asklepion'da uygulanan iyileştirme yöntemleri rüya yorumlama, dramalarla ve müzikle tedavi yöntemlerinin konuşularak tartışıldığı kongrenin bu yılki ana teması “Toplumsal Bellek”.

“Bir toplumun kültürünün, kimliğinin, tarihçesinin oluşması, sürdürülmesi ve ileriye taşınmasında en temel ögelerden biri 'toplumsal bellek'tir” diyerek düzenlenen bu yılki kongre Prof.Dr. Abdülkadir Özbek'in anısına atfedildi.

25-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek, atölye ve gurup çalışmalarının düzenleneceği kongreye şair-yazar Sunay Akın konuk konuşmacı olarak katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.