Bergama’da çöp konteynerleri dezenfekte edildi

Bergama’da çöp konteynerleri dezenfekte edildi

Bergama Belediyesi tarafından sürekli kullanılan çöp konteynırları için başlatılan yerinde yıkanma ve dezenfekte faaliyetine ara verilmeden sürdürülüyor

Konteynır Yıkama Aracı 18 merkez 119 kırsal mahallede bulunan yaklaşık 5 bin 500 konteynır yıkanacak. Başkan Hakan Koştu, “Çalışmalar Koronavirüs salgını nedeniyle titizlikle yürütülüyor” dedi.  Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mahalle mahalle gezerek tam donanımlı araçla konteynırların yıkanıp, dezenfekte edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Yıkama işleri sırasında konteynırlardan çıkan kirli su aracın içinde tutularak çevre sağlığı korunuyor. Araç içine otomatik olarak alınan konteynır yaklaşık 5 dakika süresince yıkanma işlemine tabi tutuluyor. Ardından dezenfekte edilerek bulunduğu yere konuyor. İlçemiz genelinde bulunan yaklaşık 5 bin 500 konteynırı yıkayıp, dezenfekte edeceğiz. Yıkama faaliyeti yıl içerisinde sürekli devam edecek. Çok kullanılan alanlardaki konteynırlara daha sık yıkama ve dezenfekte yapacağız” dedi.

5-bin-konteynir3.jpeg

5 BİN 500 KONTEYNIRA YIKAMA YAPILACAK

Bergama’da 137 mahallede yaklaşık 5 bin 500 çöp konteynırı bulunuyor, Temizlik İşleri Ekipleri bu konteynırları son teknoloji ile temizleyip çevre sağlığını korunmasına önemli katkı sağlıyor. Ekipler Koronavirüs’le hız kesmeden gece gündüz mücadele ediyor. Her gün yeni bir program dahilinde konteynırlar dip köşe temizleniyor.
5-bin-konteynir4.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.