BERGAMA’DA DEV ZİRVE

BERGAMA’DA DEV ZİRVE

“BAKIRÇAY TARIM VE HAYVANCILIK ZİRVESİ BAŞLIYOR”

İzmir’in Bergama İlçesi’nde Bakırçay Bölge Gazetesi ve Bergama Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Bakırçay Tarım ve Hayvancılık Zirvesi 13-14 Mart tarihinde ‘Bakırçay ve Küçük Menderes Bergama’da buluşuyor’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Bergama Kültür Merkezi BerKM’de yapılacak olan zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da konuşmacı olarak katılacak. Aralarında Bakırçay ve Menderes havzasından kooperatif başkanlarında olduğu 30’a yakın panelistin katılacağı zirve 2 gün sürecek.

13-14 Mart günleri saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek zirvenin ilk günkü açılış konuşmalarını sırasıyla Bergama Ziraat Odası Nuri Taşkıranoğulları, İzmir Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı İbrahim Erdallı, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Kaymakam Vekili Bayram Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapacak.

İlk gün öğleden sonraki oturumda ise, Menderes ve Bakırçay Bölgesinden Kooperatif Başkan ve yöneticileri “İzmir Tarımında Kooperatifleşmeyi” tartışacaklar. Bu oturuma Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bayındır Çiçek Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, Bademli Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Selçuk Bilgi, Bergama Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mesut Kayalı ile Foça Süt ve Yoğurt Kooperatifi denetim kurulu üyesi Nihat Dirim katılacak. İkinci gün sabah oturumunda akademisyenlerin katılacağı panelin konukları, Ege Üniversitesinden Profesör Murat Boyacı, Celal Bayar Üniversitesinden Profesör Osman Murat Koçtürk ile İzmir Ziraat Mühendisleri Odasından Ahmet Tomar olacak. Öğleden sonraki oturumda ise İzmir ili ilçe ziraat odaları başkanlarının serbest kürsü olarak katılacağı oturumdan sonra zirve kapanış ve sonuç bildirgesi ile son bulacak.

İZMİR ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI TAM KATILIM SAĞLAYACAK

Zirve ile ilgili açıklama yapan İzmir Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı İbrahim Erdallı “öncelikle böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için Bakırçay Bölge Gazetesi ve Bergama Belediyesini kutlamak istiyorum. Biz tüm İzmir ziraat odaları başkanları olarak zirveye tam katılım sağlayacağız” dedi. Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ise yaptığı açıklamada; “Bergama’nın böyle dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak olması bir gurur vesilesidir” dedi. Zirvede Moderatör olarak yer alan Bakırçay Bölge Gazetesi’nin sahibi Rıdvan Karapehlivan ise “Bakırçaylı ve Menderesli çiftçiler için muhteşem bir program hazırladık tüm tarım camiası ve üreticilerimizi zirveye bekliyoruz” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bu yıl yapılacak olan tarım ve hayvancılık zirvesi Bakırçay ve Küçük Menderes kucaklaşmasına sahne oluyor. Her iki havza da sadece İzmir için değil, Türkiye için de çok önemli. Yapılacak olan zirvede tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya konulması, ziraat odaları ile çiftçiler arasında işbirliğinin arttırılması, planlı bir bölgesel kalkınma modelinin oluşmasına katkı koyacaktır. Bu sebeple bölgenin tarım ve hayvancılık konusundaki sorunlarının konuşulacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bu zirveyi çok önemsiyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.