Bergama'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Bergama'da Gaziler Günü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘gazilik’ unvanı verildiği Gaziler Günü’nde Bergama Hükümet Konağı Meydanı’nda tören düzenlendi.

Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende vefat eden gazi ve şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Bergama İlçe Müftüsü tarafından dualar edilmesinin ardından Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Meftun Serdaroğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Gaziler, şehit aileleri ve yakınları onuruna Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe geçildi.

gaziler-gunu-1.jpeg

Gaziler ve şehit aileleri için düzenlenen yemekte konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Çok önemli günlerden geçtik, geçiyoruz. 26 Ağustos’ta başlayan Malazgirt Zaferi kutlaması ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı akabinde İzmir’in Kurtuluşu 9 Eylül ve 14 Eylül’de de Bergama’mızın 101. Kurtuluş Yıldönümünü kutladık. Bugün de 19 Eylül Gaziler gününde sizlerle bir arada bulunuyoruz. Şanlı ordumuzun geçmişi çok parlak. Malazgirt’ten bugüne bu topraklarda inançlarımız ve değerlerimiz doğrultusunda şehit verdik ve gazilerimiz oldu. Allah onlardan razı olsun eğer onlar olmasaydı bugün ne Türkiye Cumhuriyeti olurdu ne de bizler bugün burada bu programları yapıyor olabilirdik. Her dönemde mücadele çok çetin ve zordu bu zorlu coğrafyada Anadolu topraklarında tutunmayı başardık ve devam ettireceğiz. Kurtuluş ve kuruluş tamamlanmış olabilir ama var olma mücadelemiz devam edecektir. Bu topraklarda var olmak için her alanda daha güçlü daha kendimizden emin olmalıyız. Bu bilimde sporda, sanatta, askeri güçte ve her alanda olmalıdır. İşte biz şu anda bunu yapıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda yaptığımız çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti’ini daha da ileri götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz Bergama Belediyesi olarak 4.5 yıldır şehrimiz için hizmet ediyoruz. Ülkemizi daha güzel günlere taşımak adına sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Şehrimizin birçok eksiği vardı. Sağlık tesisleri, spor tesisleri, eğitim tesisleri, altyapı ve üst yapı eksiklikleri, yeşil alanlar, tarımla ilgili eksiklikleri tespit edip sayısız projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. Bizler bu çalışmaları sizler adına yürütmekteyiz. Geleceğimiz gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak adına daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Gaziler Günü vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu kutlu günde “Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimize ve gazilerimize edebiyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

gaziler-gunu-7.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.