Bergama'da lise öğrencileri Atatürk Oratoryosu seslendirdi

Bergama'da lise öğrencileri Atatürk Oratoryosu seslendirdi

Bergama'da Mustafa KemaL Atatürk çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinliklerde 3 Nisan Anadolu Lisesi müzik öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu seslendirildi.

Atatürk’ün 85. Ölüm Yıl Dönümü Anma ve Atatürk Haftası Programı, Bergama Kaymakamlığı Tören Alanı Atatürk Anıtı önünde başladı. Anma törenine Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Hüseyin Dindar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumuyla başlayan anma töreninde saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Bergama Kültür Merkezi’nde devam eden Anma programı günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar ile başladı. Bergama 13 Nisan Anadolu Lisesi müzik öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu seslendirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, sevdiği türkülerin okunması zeybek gösterisi, şiir ve kompozisyonlar okundu, Bergama'daki okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

10-kasim-anma-torenleri-2.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti'ni milletiyle birlikte küllerinden yeniden kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, 85. vefat yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi saygı ve özlemle anıyoruz. Kendisini milletine adamış, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan güçlüklere karşı koymuş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla hem milletimize hem dünyaya örnek olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında bizlere emanet ettiği güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok çalışıyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye'mizin temellerini azim ve kararlılıkla atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl her alanda milletimizin yücelmesi için çalışmışsa bizim de ülkemizi yüceltip müreffeh yarınlara taşımak borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ve vatanımız için can veren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.