Bergama'da ''Müzeler Haftası'' Kutlandı

Bergama'da ''Müzeler Haftası'' Kutlandı

Bergama’da 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle Bergama Arkeoloji Müzesi Etnografya Bölümü’nde bir etkinlik düzenlendi.

Bergama Müzesi tarafından düzenlenen etkinliğe Bergama Kaymakamı Osman Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Etkinlik öncesi hafta ile ilgili bir konuşma yapan Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura; “Tüm toplumların bir yaşam biçimi oluşturulması adına, kültürel varlıkların korunması ve sahip çıkılması adına müzeler haftasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Müzeler Haftası denildiği zaman iki ismi yâd etmek istiyorum. Birincisi Türk Müzeciliğinin kurucusu Osman Hamdi Bey. İkincisi ise Bergama Müzesi’nin oluşmasında, Bergama için yaptığı bilimsel çalışmalarla Osman Bayatlı. İkisini de saygı ile anıyorum” dedi.

“Pergamon Şehir Sikkeleri” sergisinin de açıldığı etkinlikler, 14 Eylül İlkokulu’nun öğrencilerinin ‘Müzeler’ ile ilgili şiir ve skeç oynamasıyla başladı. 14 Eylül İlkokulu Flüt Korosu’nun dinletisi ve sonrasında öğretmen Ercan Akkan’ın Osman Bayatlı konulu monolog sunumu ile devam etti. Daha sonra ilçe çapında anasınıfı, ilk, orta ve liselerarası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yapılan etkinlik müze bahçesinde Bergama Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ile sona erdi. Etkinlikler çerçevesinde 20 Mayıs 2016 Cuma günü ise Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü Salonu’nda ‘Kültürel Mirasımız ve Kaçakçılık’ konulu sunum ile devam edecek.

Öte yandan müzeler haftası ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Dünya kültür mirasının koruma altına alındığı ve gelecek nesillere aktarılmasında büyük öneme sahip olan müzeler, insanlık tarihinin ve kültürünün günümüze yansımasıdır. Öncelikle 2500 yıllık tarihe sahip UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın birbirinden değerli eserlerinin günümüze aktarılmasını sağlayan, Türkiye’de kurulan ilk müzelerden biri olan Bergama Müzesi’nin kurucusu, araştırmacı yazar ve eğitmen Osman Bayatlı’yı saygıyla anıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.