Bergama’da sokak hayvanları için mamamatik hizmeti

Bergama’da sokak hayvanları için mamamatik hizmeti

Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından en çok etkilenen ve aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan sokak hayvanları için Bergama Belediyesi tarafından mamamatik uygulamasına geçildi. 

Bergama Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için ilçenin farklı noktalarına mamamatik ünitelerinin yerleştirilmesine başlandı. Uygulama kapsamında cihaza atılan pet şişeler can dostlara mama olarak geri dönüyor. Mamamatik üniteleri ilk etapta en hareketli iki noktaya (Kültür Merkezi, Bayraklı Park) yerleştirildi. Sokak hayvanlarının da rahat ve huzuru için gerekli tüm çalışmaları hayata geçiren Bergama Belediyesi, içinde su ve yem hazneleri bulunan mamamatiklerin montajını sağladı.

BAŞKAN KOŞTU; “SOKAK HAYVANLARI BİZE EMANET”

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan bu zorlu süreçte sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına önemli bir gayret ortaya koyduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Salgın sürecinde aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokakta yaşayan can dostlarımız için birçok noktada ve kırsal alanlarda düzenli olarak besleme faaliyetlerine devam ediyoruz. Şimdi bu beslemelere ek olarak yeni bir uygulama başlattık ve mamamatikleri devreye aldık” dedi.  

0-(8)-066.jpg

BAŞKAN KOŞTU “MAMAMATİKLER ÇEVREYE VE SIFIR ATIĞA DA HİZMET EDECEK”

İçinde su ve yem üniteleri bulunan mamamatiklerin güneş enerjisi ve pet şişelerle çalıştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Mamamatiğe atılan her bir plastik, cam ve metal şişe can dostlarımıza mama olarak geri dönüyor. Böylece çevreye zararı olan plastik şişeler başta olmak üzere diğer şişeler toplanmış oluyor. 2020 yılını çevre yılı olarak ilan ettiğimiz ilçemizde bu mamamatikler sıfır atık projemizin bir ayağını oluşturacak. Atıkları toplarken, can dostlarımızın da mama ihtiyacını karşılamış olacak” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.