Bergamalı öğrenciler TEKNOFEST'te gurur yaşattı

Bergamalı öğrenciler TEKNOFEST'te gurur yaşattı

TEKNOFEST 2023’e Bergama Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü paydaşı olarak katılan Bergama Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri yarışmalarda ikinci oldu.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, yüzbinlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları gerçekleştirdi. Bu çerçevede TEKNOFEST 2023 yarışmalarına 1 milyon yarışmacı, 332 bin takım başvurdu.

Bergama Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün paydaşı olarak yarışmalara katılan Türkiye Kapsayıcılık Takımı Coğrafya Öğretmeni Sözer Vurgun, Sınıf Öğretmeni Seda Keskin Vurgun ve Taha Arben Vurgun Türkiye ikincisi olarak Bergama için bir ilki gerçekleştirdi.

aw883380-04.jpg

Sözer Vurgun ve ekibi, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezinde Milli Teknoloji hamlesi çerçevesinde eğitimde bir ilk olan teknolojik alt yapıya sahip engelsiz eğitim materyalleri tasarlayıp üreterek, farklılıkların bir arada, ön yargısız, engelsiz, eşit ve erişilebilir biçimde yaşayabildiği bir dünya için projeler üreten Sözer Vurgun, Taha Arben Vurgun ve Seda Keskin Vurgun, ürettikleri materyalleri tüm dünyada yaygınlaştırmayı hedefliyor.

aw883380-03.jpg

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu elde edilen başarıdan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bilim Sanat Merkezi'nin genç dâhilerini tebrik etti. Başkan Koştu, "Bergama Belediyesi olarak biz eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. Bugüne kadar sayısız desteklerimiz oldu. TEKNOFEST finalinde iki takımımız yarıştı. Öğretmenimiz Gonca Öner, öğrencilerimiz Mehmet Akif Koştu, Arda Ege Sarıcaoğlu ve Taha Kaya’dan oluşan Teknogenç takımımız finallere kalma başarısını gösterirken, Sözer Vurgun, Seda Keskin Vurgun ve öğrencimiz Taha Arben Vurgun’dan oluşan Türkiye Kapsayıcılık Takımız ise Türkiye ikincisi olmuştur. Bu bağlamda da Bergama Belediyesi olarak Bergama'mızın gururu, ülkemizin teminatı yavrularımıza her türlü desteği verdik. Bundan sonra da ne gerekiyorsa destek olmaya devam edeceğiz. Finallerde öğrencilerimiz Türkiye ikincisi olarak bizleri gururlandırmışlardır. Yavrularımızı ve emek veren idareci ve hocalarımızı kutluyor, tebrik ediyorum. Bir ağabeyleri, bu şehrin bir hizmetkarı olarak biz her zaman onların yanlarındayız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.