Bergama’nın geleceğine katkı sunmak için gönüllüyüz”

Bergama’nın geleceğine katkı sunmak için gönüllüyüz”

Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi bu kez Bergama İlçesi Kozak Yaylası Yukarıbey Mahallesi’nde düzenlendi

Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi bu kez Bergama İlçesi Kozak Yaylası Yukarıbey Mahallesi’nde düzenlendi. 

Rektör Prof. Dr. Budak, “Güzel bir yerde böyle bir doğanın içinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ege Üniversitesi Ailesi olarak Yukarıbey Mahallesinde kaymakamlığımız belediye başkanlığımızın desteğiyle böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ege Üniversitesi olarak bir çok alanda çalışmalar yapıyor ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak için ARGE çalışmaları yapıyoruz. 

 

Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Bergama tarihi dokusuyla ve şehri bütünleşmiş bir yer. Bunu yanında doğal güzelliği ile eşsiz. Tarımı ve üretimi ile Bergama ovası tarımın başkenti. Bu buluşmamamız daha güzel ortamlara vesile olacak inancındayım. Çünkü biz üniversitede okuyan öğrencilerimizi üretimle buluşturmalıyız. Bunu sağlayamazsak gelecek çok zor olur. Onun için uygulamanın içinde olmalıyız. Bu tarz programlarla gençlerimizi sahaya açma, gençlerimizi insanımızla buluşturma amacındayız.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Geçtiğimiz hafta saygı değer muhtarlarımızla yine Kozak’ın önemli bir sorunu için Ankara’daydık. Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanındaydık. Tabi bölgemizi ilgilendiren, bu yaylayı ilgilendiren ve Bergama’nın genelini ilgilendiren önemli bir sorun için ordaydık. Çam fıstığındaki verim kaybı ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Son 8-9 yılda önemli çalışmalar var. Tabi ki bunların hepsi sayın bakanımızın talimatıyla bir çatı altında toplandı. Ege Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 üniversite ve 2 enstitü bununla ilgili önemli çalışmalara imza atıyor.

Köy ziyareti kapsamında Ziraat, Tıp, Diş Hekimliği Fakültesi, Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü ve Etnografya Müzesi stanttalar kurularak öğretim üyesi ve öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bergama belediyesi halk dansları gösterisi gerçekleştirdi.

medyaege-(2)-020.jpgmedyaege-(3)-012.jpgmedyaege-(4)-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.