BERGAMA'YA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

BERGAMA'YA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Bergama Belediyesi, Hasta Yakını Konuk Evi projesinin ardından “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” projesini de yaşama geçiriyor.

Hasta yakınlarına kucak açarak tedavi süresinde onlara destek olabilmek amacıyla yapılan ve Haziran 2018 tarihinde tamamlanacak olan ‘Hasta Yakını Konuk Evi’ projesini başlatan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ ihalesinin tamamlandığının ve Eylül sonunda da inşaatının başlayacağının müjdesini verdi.

Bergama’da yarı olimpik yüzme havuzunun açılmasıyla birlikte ilçede yüzme sporunun da yapılabileceğini belirten Başkan Gönenç; “Kapalı spor salonu ve tenis kortlarımızın bulunduğu alanda yapımına başlanacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun ihalesi tamamlandı. Yüklenici firmayla sözleşmenin imzalanmasının ardından Eylül ayı sonunda inşaatı başlayacak. İlçeye kazandırdığımız kapalı spor salonu, tenis kortları ve futbol akademi tesislerinin ardından Bergama’da yeni bir spor tesisi daha hizmete girmiş olacak. Bundan böyle Bergama’da yüzme sporu da yapılabilecek” dedi.

BİR YIL İÇİNDE BİTMESİ PANLANIYOR

Bir yıl içinde tamamlanması beklenen yarı olimpik yüzme havuzu 1500 metrekarelik bir alana yapılacak. 400 metrekarelik alanda ki havuz ise 12,5 metre genişliğinde 25 metre uzunluğunda olacak. 300 kişilik izleyici kapasiteli tribünlerinin yanı sıra 300 metre karelik alana çok amaçlı salon da yapılacak. Yarı olimpik yüzme salonunda havalandırma, aydınlanma, ileri derece görüntüleme ve skorboard sistemleri ile soyunma odaları, oyuncu tuvaletleri ve idari ofislerin yanı sıra 120 metre karelik alanda kafeterya da yer alacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.