Beslenme Çantası Projesi'ne İzmir'in başkanlarından destek!

Beslenme Çantası Projesi'ne İzmir'in başkanlarından destek!

Okullarda ücretsiz yemek dağıtılması için kurum, kuruluş ve iş insanlarına dün sosyal medya hesabı üzerinden seslenen Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İzmir'den yanıt gecikmedi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, beslenme sorunu yaşayan çocuklar için açıklamalarda bulunmuştu.

Twitter hesabından yayınlanan videoda Kılıçdaroğlu çifti, evlerinin mutfağından yurttaşlara seslenmişti.

kilicdaroglu-cifti-evlerinin-mutfagindan-seslendi-durum-acil-bekleyecek-bir-gunumuz-bile-yok-1092832-5.jpg

AKP ve MHP oyları ile reddedilen çocuklar için ücretsiz beslenme önergesini hatırlatarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer vermişti:

"Bu yoksulluğun zıddı zenginlik değil, bu yoksulluğun zıddı adalet, bu çocuklara verilmeyen o adalet... Yol arkadaşlarıma söyledim; Meclis'te bu konuda bir destek isteyelim, çocuklarımıza beslenme saatinde, örneğin öğle yemeği verelim dedik ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Allah aşkına aç çocuk nasıl bir siyaset kavgası olabilir, aklım almıyor! Reddetmek için ellerini kaldırdılar, bu milletin ne hal getirdiler. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi Hanım ve ben haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konudan."

Geçim sıkıntısının çocuklar üzerindeki etkisine kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle bir çağrı yapmıştı mesajında: "Ekonomi hepimizi vurdu çok yoksullaştık. Öğretmenlerle konuşuyorum. Bazı çocuklarımızın okula götürdükleri beslenme çantasında kuru ekmek ve su var. İktidara gelir gelmez, bu ülkenin evlatlarına okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceğiz. Ancak şu an durum acil. Gelin hep birlikte yardım edelim bu yavrularımıza. İktidara gelmemize şunun şurasında 6-7 aylık bir süre kaldı, ancak çocuklarımızın kaybedeceği bir günü bile yok, o yüzden biz başlıyoruz."

İZMİR'DEN YANIT GECİKMEDİ!

brn4677-1.jpg

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İzmir'den yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından çağrıya yanıt veren Bornova Belediye Başkanı Mustaf İduğ, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Önce insan, önce sağlık Bornova Belediyesi olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaoğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun çağrısının yanındayız. Beslenme Çantası projesine bizde katılıyoruz. Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımız en güzel şekilde beslenme çantalarına ulaşacaklar."

baskan-sengel-bir-cocuk-gulumsemesi-ile-degisir-dunya-h259556-0491b.jpg

Bir diğer destek mesajı da Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'den geldi. Ceritoğlu Sengel destek mesajında şu ifadelere yer verdi: "Çocuklarımız yoksulluğa mahkum olmayacak, çocuklarımız için beslenme ve gıda güvenliğine dair gereken her imkan kullanılacak! Çünkü; “SAĞLIKLI GELECEK, İYİ BİR HAYAT HERKESİN AMA ÖNCELİKLE ÇOCUKLARIN HAKKIDIR!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.