Beştaş görüşme sonrası konuştu: 'Evet ya da hayır demiyoruz'

Beştaş görüşme sonrası konuştu: 'Evet ya da hayır demiyoruz'

AKP heyeti, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili son ziyaretini HDP grubu ile gerçekleşti. HDP, "Doğrudan evet ya da hayır demiyoruz" açıklamasında bulundu

AKP heyeti başörtüsü konusundaki teklifle ilgili HDP grubuna ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaptığı açıklamada, “Parti kurulları ve ilgili kurullarımızda karar vereceğiz” dedi.

AK Parti'den başörtüsü teklifiyle ilgili olarak HDP grubuna ziyaret gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'u, HDP Grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Parti Sözcüsü Ebru Günay kapıda karşıladı.

Yarım saati aşkın görüşmeden sonra Beştaş açıklama yaptı. Beştaş, Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili görüştüklerini belirterek, “Parti kurullarımızla görüşüp karar vereceğiz. Doğrudan evet ya da hayır demedik. Pazartesi günü Meclise sunmayı düşünüyorlar. Ondan önce cevabımızı iletmiş olacağız.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Anayasa değişikliği teklifi hakkında siyasi partilerle görüşme sağlayan AKP Heyeti, dün il olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile görüşmüştü. MHP, teklifin hayırlı olmasını dilemişti.

Ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşme sağlayan heyete ilişkin CHP'den, "Temel hakların referandum konusu halinde olmaması gerektiğini söyledik. Birden çok maddeli bir anayasa değişikliğinin seçime 7 ay kalmışken yapılması doğru olmadığını düşünüyoruz. Yeni anayasanın yeni parlamentonun işi olduğunu düşünüyoruz. AK Parti’nin 'çalışmaları birlikte olgunlaştıralım' önerisinin içinde olmayacağımızı ifade ettik." yanıtı gelmişti.

İYİ Parti ise görüşmelere yönelik, "Heyetin ziyareti anayasa değişikliğinin genel çerçevesi üzerine iki madde oldu. Bir bilgilendirme oldu. Heyete teşekkür ederiz. Biz konuyu Sayın Genel Başkanımızla ve parti kurullarında görüşüp kararımızı paylaşacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.