BESTE YARIŞMASI’NDA FİNALE KALAN ESERLER BELLİ OLDU

BESTE YARIŞMASI’NDA FİNALE KALAN ESERLER BELLİ OLDU

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına iki yılda bir gerçekleştirdiği Ulusal Beste Yarışması’nın onuncusunun finalistleri belli oldu.

“Piyano Konçertosu” başlığıyla düzenlenen “10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması” Seçici Kurulu; Gürer Aykal, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın ve Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar, 10 Şubat 2018 Cumartesi günü İstanbul Borusan Kültür ve Sanat Evi’nde toplandı. Seçici Kurul üyesi İdil Biret yurt dışında olduğu için toplantıya katılamadı. Ancak, Kurul’a gönderdiği rapor okundu ve değerlendirildi.


Seçici Kurul, yarışmaya katılan 7 piyano konçertosunu, şartnamede yer alan koşullar uyarınca inceleyerek, 37Dİ5 Rumuzlu Besteci Doğaç İşbilen,81317 Rumuzlu Besteci Bogatay Köprülü ve 33535 Rumuzlu Besteci Cem Oslu/ya ait Piyano Konçertolarını finalist olarak belirledi.


Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar, seçici kurulun yarışmaya katılan 7 eseri büyük bir titizlikle incelediğini, karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak 3 eseri oy birliği ile finale bıraktığını belirtti. Ongurlar, finale kalan konçertoların “32. Uluslararası İzmir Festivali” kapsamında düzenlenecek Yarışma Konserinde seslendirilerek ve katılımcı oylama (Seçici Kurul, Orkestra, Seyirci) ile derecelendirileceğini bildirdi.
 

KİMDİR?
 

37Dİ5 Rumuzuyla yarışmaya katılan Doğaç İşbilen, 1998 doğumlu. Eğitimine, 2010 yılında HÜ. Ankara Devlet Konservatuarı’nda obua bölümünü kazanarak başladı. Eğitimi süresince birçok orkestra ile konser gerçekleştirdi. 2017 de obua eğitimine son veren İşbilen, aynı okulun Kompozisyon Bölümü’nü kazandı. Halen eğitimini burada sürdürmektedir.


81317 Rumuzuyla yarışmaya katılan Bogatay Köprülü, 1991 İstanbul doğumlu. Eğitimine, 1996 yılında İÜ. Devlet Konservatuarı’nda piyano ile başladı. Aynı dönemde kompozisyon eğitimi de aldı. Piyano üzerine beste yaptı, film müzikleri hazırladı. Şu sıralarda Fransa ve Almanya’da piyano ve repertuvar çalışmalarını sürdürmektedir.
33535 Rumuzuyla yarışmaya katılan Cem Oslu, 1992 Adana doğumlu. Mersin’de piyano çalışmalarına başladı ve 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yıllarında birçok konser ve resital verdi, kompozisyon çalışmalarını sürdürdü, kendi bestelerini seslendirdi. Oslu, şu sıralarda Los Angeles’ta kompozisyon ve piyano çalışmalarını sürdürmektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.