Besteler Tanju Okan için yarıştı

Besteler Tanju Okan için yarıştı

3. Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması’nın final gecesi Urla TED Koleji’nde gerçekleşti.

Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü ve Orkestra Şefliği Ana Bilim Dalı işbirliği ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun medya sponsorluğunda düzenlenen 3. Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması’nın final gecesi Urla TED Koleji’nde gerçekleşti. Yarışmanın birinciliğini “Sonsuz Anı” isimli beste ile Çağrı Çığ Sığırcı kazandı.

TRT Türk Pop Müziği Repertuvarını geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak ve üniversite gençliğini müzik alanında çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın finali Urla’nın Kurtuluş Günü olan 12 Eylül’de gerçekleşti.

47 eserin katıldığı ve 10 yarışmacının finale kaldığı eserler orkestra şefi Can Yapıcıoğlu eşliğinde seslendirildi. Sanatçı Evrim Özkaynak tarafından da Tanju Okan’ın şarkıları seslendirildi. Yarışmanın jüri Başkanlığı’nı Garo Mafyan, Üyeliklerini ise Evrim Özkaynak, TRT İzmir Radyosu THM Sanatçısı Asilhan Doğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ümit İşgörür ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr.  Ebru Güner Canbey  yaptı.

 Tanju Okan bizim değerimizdir

Yarışmanın sonunda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Bu bir hayaldi. Ve şimdi bugün burada 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim. Bu akşam “ Zamanında Bir Tanju Okan Vardı” diyebildiysek ne mutlu bize. Tanju Okan bizim değerimizdir. Türkiye’nin bir değeridir. Kendiside bir Urla aşığıydı. Urla’da yaşadığı için, bizim sokaklarımızda gezdiği için bizler çok şanslıyız. Büyük ustamızı bir kez daha minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Garo Mafyan ise, “Ne mutlu bizlere ki böyle güzel etkinlikle yeni sanatçılar doğuyor. Sanatçıdan zarar gelmez. Çünkü başka uğraşacağı bir şey yoktu. Kendini ona adamıştır. Bugün burada birbirinden güzel eserler dinledik. Hepsi başarılıydı ama format gereği birini seçmek zorundaydık. Birinci olan kardeşimi ve finale kalan sanatçılarımızı kutlarım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.