Beta Mikrobu 5 Dakikada Tespit Edilecek!

Beta Mikrobu 5 Dakikada Tespit Edilecek!

Antibiyotik tedavisinin en sık uygulandığı beta mikrobu kaynaklı üst solunum yolu hastalıklarında, uygun tedavi artık 5 dakikada sonuç verebilen tanı kitleriyle tespit edilecek

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, gereksiz antibiyotik kullanımının tüm dünyada ciddi tehlike oluşturduğunu, mikroplar var olan ilaçlara karşı direnç gösterdiğinden hastalıkların tedavisinde başarı oranlarının düştüğünü söyledi.

Yeni antibiyotik geliştirilmediği için ciddi hastalıkların tedavisinde gelecekte sıkıntı yaşanabileceğini vurgulayan Gümüş, antibiyotik kullanımında çok daha hassas olunması gerektiğini kaydetti.
 
Özellikle kış aylarında görülen virüs kaynaklı üst solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanımının uygun olmadığına, bunun tedavi edici etkisi bulunmadığına dikkati çeken Gümüş, ancak bakteri nedenli hastalıklarda antibiyotik tedavisinin etki gösterdiğini ifade etti.

Hasta ve hasta yakınlarının, hekimlere antibiyotik yazmaları konusunda ısrarda bulunmamasını isteyen Gümüş, özellikle reçetesiz antibiyotik kullanımının azaltılabilmesi için özel takip sistemleri oluşturulduğuna işaret etti.

Gümüş, bakanlık olarak gereksiz antibiyotik kullanımının önlenebilmesi amacıyla Türkiye'de ciddi bir farkındalık çalışmasına imza atılacağını dile getirdi.

Türkiye'de antibiyotik kullanım oranının yüksek olduğunu bildiren Gümüş, hem vatandaşların bilinç düzeyinin artırılması hem de sağlık çalışanlarının kendilerini baskı altında hissedip reçete yazmaktan kaçınması için eğitim ve çalıştayların yapılacağını söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.