Beton Üretimi Fabo

Beton Üretimi Fabo

İnşaat alanlarının tümünde betona her zaman ihtiyaç vardır ve beton ana maddedir.

İnşaat alanlarının tümünde betona her zaman ihtiyaç vardır ve beton ana maddedir. Beton üretimi için beton santrali kurulumları yapılır ve ihtiyaca göre üretimler gerçekleştirilir. Beton santrallerinin kurulumu kadar üretimi de önemlidir. Ülkemizde en iyi beton santralleri çeşitlerini üreten firmalar arasında Fabo firması yer almaktadır. İşletmelerin üretim kapasitelerine göre farklı özelliklerde santral üretimi yapıyor ve ürettikleri santral modellerini dünyaya satıyorlar. Taş ocaklarında taş kırma işlemleri ile elde edilen kum, mıcır, su, çimento karışımı ile beton elde edilir ve tüm inşaat işlemlerinde ana madde olarak kullanılır. Kullanım yerlerine göre mobil ve sabit santral kurulumları yapıyorlar.

Mobil Santral

Mobil beton santrali kurulumu ve tekrardan sökümü çok kolay olduğu için farklı alanlara taşıması da kolaydır ve maliyeti düşüktür. Mobil santrallerin kullanımı kolay olduğu için işletmeler fazla insan gücüne ihtiyaç duymadan üretimlerini yapabilmektedir. Farklı bir bölgeye taşınmak istenildiğinde tır aracı ile kolaylıkla taşınabilmekte, yeni yerine hızlı montaj yapılarak hemen üretime başlayabilmektedir. Fabo tüm beton santrallerini bilgisayar otomasyonlu olarak üretiyor ve kullanıcının istediği ayarları kolaylıkla yapmasını sağlıyorlar. Fabo üretmiş olduğu mobil santralleri en kaliteli ürünlerden üretiyor ve üretim kapasitelerinin yüksek olmasını sağlıyorlar. Mobil santrallerin üretim kapasiteleri farklıdır. Üretim kapasiteleri 60 m³ ile 110 m³ kapasite oranlarına sahiptir. İşletmeler hedefledikleri kapasiteye göre seçim yaptıkları için beton üretimlerini daha düşük maliyetli ve yüksek verimli olarak gerçekleştirebiliyorlar.

Sabit Santraller

Çalışma alanı belli olan ve bu alanda uzun yıllar faaliyet gösterecek olan işletmeler için sabit beton santrali tesisleri daha uygundur. Hazır beton üretimi yaparak farklı sektörlerdeki tüm inşaat işleri için beton ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sabit santrallerin üretim kapasiteler çok büyüktür ve işletmeler yüksek kapasitelerde üretimler yaparak daha fazla karlılık elde edebilmektedir. Fabo tarafından üretilen sabit beton santrallerinin üretim kapasiteleri modellere göre 30 m³ ile 200 m³ saatlik üretim kapasitelerine sahiptir. Fabo firması taş kırma eleme tesisleri ile birlikte beton santralleri üretimleri de yapıyorlar.

Sabit Santrallerin Sağladığı Avantajlar

Aynı yerde uzun süre faaliyet gösterecek olan firmalar hazır beton üretimleri için sabit beton santralleri türlerini kullanmaktadır. Sabit santraller yapılarından dolayı kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır. Sağlamış olduğu avantajlar arasında, yüksek kapasite özelliğinden dolayı daha fazla üretim yapması, sahip oldukları otomasyon sistemleri sayesinde daha kaliteli beton üretiminin yapılabilmesi, mikser seçeneklerinden dolayı farklı özelliklerde beton üretiminin yapılabilmesi, uluslararası standartlara göre üretildikleri için verimlilik oranlarının yüksek olması göre seçenekler sayılabilir. Türkiye genelinde hazır beton sektörü için en iyi santrallerin üretimini, satışını ve santral kurulumlarını yapan en iyi firmalar başında Fabo şirketi geliyor.

Beton Santrali Çeşitleri

İşletmeler ihtiyaçlarına göre beton santrali çeşitlerini seçerler. İhtiyaçları üretim kapasitelerine göre değişmektedir. Çok önceki yıllarda sadece sabit santraller ve çeşitleri varken, teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil santraller üretilmeye başlanmıştır. İnşaat sektörü sürekli geliştiği ve inşaat sahaların yaygınlaştığı için hazır betona olan ihtiyaç artmaya başlamıştır. Daha kolay ve hızlı beton üretebilmek için mobil santraller kurulmaya başlanmıştır. İnşaat yapılarına göre beton özellikleri ve türleri de değiştiği için mobil santraller sayesinde istenilen özellikte beton üretimi yapılmaya başlanmıştır.

Hizmet Kalitesi

Fabo firması 16 yıldır santral ve taş kırma tesisleri üretiminde deneyimli olduğunu ve verdiği hizmetlerden dolayı sektörün öncüsü olduklarını bildiriyorlar. Hizmetlerine ilk olarak Türkiye’de başlamışlar ve zamanla gelişerek dünyanın farklı ülkelerine tesis satışı yapmaya başlamışlar. Vermiş oldukları güvenli ve kaliteli hizmetleri sayesinde dünya genelinde sektörde söz sahibi olmaya başlamışlar. Tüm müşterileri ile kesintisiz iletişim kuruyor ve müşterilerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
İşletmeniz hazır beton üretimi yapmayı planlıyor ve beton santrali almayı düşüyorsanız bazı kriterlere dikkat etmelisiniz. Dikkat edilmesi gereken ve aranan özellikler şunlardır. Santrallerin uluslararası standartlara göre üretilmiş olması, mikser seçeneklerinin bulunması, çelik tonajlı ve uzun ömürlü olması, her zaman her türlü iklimde kullanılabilir olması, yedek parça ve ekipmanlarının sürekli bulunabilmesi ve markalı olması önemlidir. Bilgisayar otomasyon sisteminin bulunması yüksek kalitede beton üretimi yapmanızı sağlayacaktır. Fabo ürünleri için firma web sitesi üzerinden bilgilendirme yapıyor ve ürün özelliklerini gösteriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.