Beydağ Belediyesi Kestane Festivali Gerçekleşti!

Beydağ Belediyesi Kestane Festivali Gerçekleşti!

Beydağ ilçesinin Çomaklar Mahallesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Beydağ Belediyesi tarafından 1. Kestane Festivali gerçekleştirildi.

Çomaklar Mahallesinin meydanında üretici standları açılarak renkli görüntüler verildi, bu standlarda köylünün doğal, organik ve yerli yetiştirmiş olduğu ürünler satışa sunuldu. Ödemiş Belediyesi Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak tören başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ilçede yıllık yaklaşık 5000 ton kestane üretimi yapıldığını vurguladı.

dsc_3524.jpg

Yılmazlar “Evliya Çelebi’nin Ege’yi “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan yer” diye tarif ettiği söylenir. Gerçekten de zeytin ağaçlarıyla kaplı dağları, ballı incirlerle dolu ovalarıyla bölgemiz tarih boyunca insanları kendine çekerek dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Bizler böylesine tarih ve doğa zengini bir coğrafyada yaşadığımız için çok şanslıyız. Ancak geçmiş dönemlerde bu tarih ve doğa zenginliğimiz yeterince araştırılmadığından tanıtımı da yapılamamıştır. Bir ürünün ortaya çıkabilmesi için nasıl ki gerekli olan malzemelerin bir araya getirilmesi gerekiyorsa; bir projenin hayata geçirilmesi için de ufku geniş, ileri görüşlü insanların bir araya gelmesi gerekiyor. Ben bu noktada kendimi çok şanslı hissediyorum. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ve her biri alanında uzmanlaşmış olan daire başkanlarımızın desteği ve yardımlarıyla ilçemiz ekonomisinde büyük bir yer sahibi olan kestanemizin tanıtılması için verdikleri destekten dolayı kendilerine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Herhangi bir konuda kendimizi ve ürünümüzü anlatmadan başarılı olmamız ve dikkatleri üzerimize çekmemiz zordur. İlçemizde yaklaşık 5 bin ton kestane üretilmekte ve üretilen bu kestanenin bir kısmı yurt dışına ihraç edilmekte, bir kısmı ise Bursa iline kestane şekerinin ham maddesi olarak gönderilmektedir. Ürünümüzün ilçemizde işlenmesini, burada katma değer kazanmasını,  Türkiye’de ve dünyada Beydağ kestanesi olarak tanınmasını istiyoruz. Bunun için bu sene ilkini düzenlediğimiz Kestane Festivali’nin ilçemizin ve kestanemizin tanıtılmasında etkili olacağına inanıyoruz.
Ülkemiz dünya kestane üretiminde önemli bir yere sahiptir. .Beydağ’lının ve İzmir’linin mutlu olması  ve onlara güzel bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.Festivalimize katılım sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, keyifli ve güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.Umarım uzaktan gelen dostlarımız Beydağ’dan güzel anılarla ayrılır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu festivalin daha da gelişerek devam edeceğini dile getiren  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Kestane ağaçlarımız dağ köylerinin en önemli değerleridir. Yıllık 5000 bin ton üretimiyle yalnız İzmir’e değil tüm illere gönderilmektedir.Bu festival ile Beydağ kestanesi daha da tanıtılacak ve adını duyuracaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.