Beydağ İzmir'in Kestanesini Çıkartıyor

Beydağ İzmir'in Kestanesini Çıkartıyor

İzmir'in kestanesi Beydağ'dan

Kış aylarına girmek üzere olduğumuz şu günlerde  soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez lezzeti  kestanelerde şimdi hasat zamanı. Ancak bu kez hasat yapılan yerlerden birisi vatandaşların kendi arazileri değil devlet  ormanları. Hasatı yapanlar  ise o ormanlara komşu olan orman köylüleri. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü İzmir'in Beydağ İlçesi'ndeki 18000 dekarlık kestane ormanını orman köylüsüne destek ve katkı sağlamak amacıyla Beydağ'ın orman köylülerinin hizmetine sundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü olarak Orman Köylüsünün kalkındırılması refah düzeyinin artırılmasına yönelik izledikleri politikaların bir parçası olan bu uygulamayla Beydağ ormanlarından toplanan yaklaşık 80 bin ton kestanenin toplanması ve satışı işinin tamamen orman köylülerine verdiklerini belirtti.  Orman Bölge Müdürü Aybal; geçmiş yıllarda ormanlarda meydana gelen kestane kanseri hastalığı ile verilen mücadelelinde  başarılı sonuçlar vermesinin de ayrıca sevindirici olduğunu söyledi.

Beydağ'ın orman köylerinden birisi olan Bıçakçılar Köyü'nden Kerem Dibektaş ise kendilerine tahsis edilen yaklaşık 1400 dekarlık kestane ormanından yaklaşık 6 bin ton kestane meyvesi topladıklarını bugün piyasada kestanenin kilosunun 3 lira ile 6 lira arasında alıcı bulduğunu söyledi. Kendilerine böyle bir imkanı veren orman teşkilatına teşekkürü bir borç bildiklerini geleceğe daha bir umutla baktıklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.