Beydağ'da 100.Yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Beydağ'da 100.Yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Beydağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Fener alayı ve sahne etkinliklerine katılan vatandaşlar, Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşadı.

Beydağ Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla fener alayı ve sahne etkinlikleri düzenledi. Program, Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı İmam Hatip Lisesi önünden Kurtuluş Parkı’na gerçekleştirilen fener alayı ile başladı. Yürüyüşe Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar yanı sıra ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyen kalabalık, renkli görüntüler oluşturdu. Korteje Türk bayrakları ile atlar da eşlik etti. 2 Eylül Kurtuluş Parkı'nda düzenlenen Fondip konseriyle de coşku ikiye katlandı.

100bcb1f-b821-49b6-b76f-510790e454ca.jpg

"CUMHURİYET BİZİZ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

Etkinlikte konser alanında vatandaşlara hitap eden Feridun Yılmazlar, "Beydağ'ın bu muhteşem kalabalığı, her zaman böyle coşku dolu bir tabloyu ortaya koyuyor. Her zaman olduğu gibi Beydağlılar, bu bayrağı yere düşürmeyecek, Cumhuriyetimize sahip çıkacaktır. Gençlerimizi burada bir arada görmek onur ve gurur verici bir şey, bizler de onlar için bu konseri planladık. Cumhuriyet bizim için aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir cumhuriyet. Cumhuriyet laikliktir, din temiz duygular içinde kalbimizde yaşasın diye. Kimse kirli siyasete alet etmesin diye kurulmuştur cumhuriyet. Cumhuriyet bir halkın özlemidir. Artık savaşlardan yorulmuş, yoksul ve viran kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barıştır cumhuriyet. Cumhuriyet biziz. Bu güzel Cumhuriyeti kuran ve bizlere emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet." diye konuştu.

1554311a-8fed-4c13-9686-9f77a3d22e9d.jpg

b4f1f3c1-32a2-4dbc-9acb-098ddf9f4ef0.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.