Beydağ'da online satranç turnuvası ödülleri sahiplerini buldu

Beydağ'da online satranç turnuvası ödülleri sahiplerini buldu

Beydağ Belediyesi’nin düzenlediği online satranç turnuvası büyük ilgi gördü. Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvanın ödülleri kargo ile sporculara ulaştırıldı. 

Beydağ Belediyesi Online Satranç Turnuvası Koronavirüs pandemisi nedeniyle online ortamda yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa chess.com üzerinden düzenlenen turnuvaya 45 ayrı ilden toplam 402 sporcu katıldı. 40 kulüpten Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvada müsabakalar 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı ve açık kategoride(14 yaş ve üstü) yapıldı. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları kargo ile gönderildi.   

“Satranç müthiş bir strateji oyunu “

Turnuvaya katılan tüm sporcuları kutlayan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Satranç müthiş bir strateji oyunu. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemlerinde de aslında strateji kurmanın ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Bize bu evde kaldığımız süreçler bir çok öğretiyi de beraberinde getirdi. Düzenlediğimiz bu turnuvada pandemi koşullarında satranç seven çocuklarımızı online ortamda bir araya getirdik. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile işbirliği içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Beyin jimnastiği yapmayı sağlayan ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunan satranç ile daha çok çocuğumuzun buluşmasını istiyoruz. Beydağ Belediyesi olarak satranç turnuvalarını düzenlemeye devam edeceğiz. Salgını yendiğimizde yine yüz yüze geniş katılımlı turnuvalarla bir arada olmayı diliyorum.
 148516234_2895762000744990_3512754738707923373_n.jpg
Turnuvaya katılım gayet iyi bir seviyede oldu. Turnuvaya bu kadar yoğun bir ilgi olması beni gerçekten çok mutlu etti. İnşallah bu turnuvanın devamını getireceğiz. Dereceye giren tüm sporcuları kutluyorum. Emeği geçen herkese ve özellikle turnuva organizasyonunda desteklerini esirgemeyen Türkiye Satranç Federasyonu Ödemiş Temsilcisi Mehmet Ünlü hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca turnuvada Beydağ’da birinci olan Beydağlı sporculara Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar tarafından Beydağ Kalesi’nde Beydağ Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Satranç Federasyonu Ödemiş Temsilcisi Mehmet Ünlü’nün katılımı ile satranç takımı, kupa ve madalyanın yanı sıra isme özel kalem armağan edildi. Mansiyon ödülü olarak da turnuvaya katılan Beydağlı satranç sporcularına satranç takımı ve Nutuk hediye edildi.

Katılan tüm sporculara teşekkür ederek iyi bir turnuva yaşandığını belirten Başkan Yılmazlar; “Biz her zaman üretimden yana bir belediye olmaya gayret ediyoruz. Bu süreçler de bizi geliştiriyor bir taraftan. Bu tür işbirlikleri bize avantajlar sağlıyor. Gönül isterdi ki farklı mekânlarda ve alanlarda hep birlikte olalım ama maalesef bu dönem evde kalma dönemi. Evde kalarak fikir üretme, strateji geliştirip beyinlerimizi taze tutma  dönemi. Biz de ilçemizde satranç sporunu genişleteceğiz ve Türkiye geneli turnuvalar ile ilçemizi tanıtacağız. ” ifadelerini kullandı.  

149324570_2895762100744980_2722154146915808032_n.jpg

Türkiye Geneli Dereceler:

10 YAŞ ALTI: 
1    Sarp Şahin (Ankara) 
2    Arya Aydoğan (Bursa) 
3    Umut Anıl Doğan 
4    (Samsun) 
14 YAŞ ALTI: 
1    Manı Egemen (Ankara)  
2    Egemen Şener (Eskişehir) 
3    Doruk Öge (Aydın)
AÇIK KATEGORİ: 
1    Şevki Batuhan Yavuz (Bolu)  
2    Süleyman Uymaz (Isparta) 
3    Arda Arsun (İstanbul) 

Beydağ Dereceleri:
10 Yaş Altı BEYDAĞ Birincisi: Yekta TUNÇAY
14 Yaş Altı BEYDAĞ Birincisi: Eren GÜLCÜ
14 Yaş Üstü (Açık Kategori) BEYDAĞ Birincisi: Ferdi HARMANKAYA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.