Beydağ'ın kestane unu, çölyak hastalarına alternatif oldu

Beydağ'ın kestane unu, çölyak hastalarına alternatif oldu

Çölyak hastalarının glüten içermeyen gıdalarla diyet yapmak zorunda olduğunu anlatan Beydağ ilçe Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, pahalı olarak ithal edilen glütensiz un yerine, düşük fiyatta glütensiz kestane unu üretilmiş olunacağına dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen Tarım Zirvesi’nde üretilen kestanelerin ve işlenen kestanelerden elde edilen unun sunumuyla beraber sağlık konusunda yeni bir umut ortaya çıktı. Yine geçtiğimiz yıl açılan kestane işleme tesisiyle beraber glüten hassasiyeti bulunan insanların hayatları boyunca beyaz un tüketememelerine karşın sağlıklı ve lezzetli bir alternatif oluşturulmuş oldu.

f1239dfa-bbbd-4100-8072-2261f523d143.jpg

Çölyak hastalarının ömür boyu glüten içermeyen gıdalarla diyet yapmak zorunda olduğunu anlatan Beydağ ilçe Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, proje kapsamında bu hastalar için, oldukça pahalı olarak ithal edilen glütensiz un yerine, düşük fiyatta glütensiz kestane unu üretilmiş olunacağına dikkat çekti. Başkan Yılmazlar, böylece, hastaların tüketmek zorunda oldukları glütensiz gıda fiyatlarının da aşağı çekilebileceğini bildirdi.

afd6a12d-8df9-4613-8770-ea2b9435abad.jpg

Kestane unu; çölyak hastaları, kestane ununu hammadde olarak kullanan pasta, hazır gıda ve bebek maması üreticileri ile kestane unu tercih eden tüketicilerin şüphesiz ilgi odağında olacaktır. Özellikle yerli üreticiden sunulacak olan bu ürün güven sağlama konusunda da başarılı olacaktır. Tarihi kesin bilinmemekle birlikte özellikle bölge halkı tarafından kullanımı yıllar öncesine dayanmaktadır. Son 50 yıldır Beydağ kestane unu kullanımı bölge sınırlarını aşıp ülke genelinde de rağbet gören bir ürün halini almıştır. Beydağ kestane unu bu ününü birçok hastalığa çare olmasına borçlu olduğu gibi içerisindeki vitamin mineral, yüksek protein ve lif potansiyeline de borçludur. Aynı zamanda glütensizdir.

bb4229d0-0806-45e6-9c69-edf2047facce.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.