Beydere Barajı'nda işlem tamam

Beydere Barajı'nda işlem tamam

Manisa Yunus Emre’de 5 bin 200 dekar verimli tarım arazisine can suyu verecek Beydere Barajı’ tamamlandı ve sulama sistemine test amaçlı su verilmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Manisalı üreticiye müjde

Manisa Yunus Emre’de 5 bin 200 dekar verimli tarım arazisine can suyu verecek Beydere Barajı’ tamamlandı ve sulama sistemine test amaçlı su verilmeye başlandı.

Şehzadeler şehri Manisa’ya son 19 yılda çok önemli su yapıları yaptıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Manisa’da son 19 yılda 38 baraj ve gölet ile 43 sulama tesisini hizmete aldık. Toplam 219 bin 80 dekar alanda modern sulama sistemini hayata geçirdik. Bugün Manisa’ya yeni bir müjde veriyoruz. Manisa Beydere Barajında su tutmaya başladık. Hayırlı olsun!

prof-dr-lutfi-akca-dsi-genel-muduru-5.jpg

Barajın gövde dolgusunu geçen yıl tamamlandığını hatırlatan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “ 2022 yılının ilk ayları ile Birlikte Beydere Barajı’nda su tutmaya başladık. Bu arada da sulama şebekesi ile ilgili çalışmalarımıza devam etti. Temmuz ayı itibari ile baraj ve sulama inşaatı tüm yönleriyle bitirilerek sisteme deneme amacıyla su vermeye başladık.” diye konuştu.

Manisalı üreticilere 15 milyon 600 bin lira ek gelir

Manisa Yunus Emre Beydere Barajı’nın 1 milyon 300 bin m3 su depolayacağını belirten DSİ Genel Müdürü AKCA, “ Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövde yüksekliği temelden 41 metre. Baraj sayesinde 5 bin 200 dekar arazi modern sulama ile tanışacak. Hem bölgedeki sulama maliyetleri azalacak, hem de ürün çeşitliliği artacak. Bölge üreticisi yılda 15 milyon 600 bin lira daha fazla kazanacak. Tüm Manisalı üreticilere hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.