Beyine Format Atan Çete Yakalandı!

Beyine Format Atan Çete Yakalandı!

Geliştirdikleri yeni yöntem ile yüzlerce otoyu çalan çete çökertildi. Çetenin sadece servislerin kullandığı bir cihaza yeni yazılım yükleyerek araçların elektronik beyinlerini kopyaladıkları ortaya çıktı.

Polis, Üç aylık teknik ve fiziki takip sonucunda liderliğini Ferhat G. nin yaptığı çeteye yönelik İstanbul, Sakarya,Mersin,Kirşehir, Urfa,Kocaeli illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi . Çete üyesi 45 kişi gözaltına alındı.

Beyin kopyalayan yazılımla çalıyorlar
Oto hırsızlık polisinin yaptığı çalışmalarda çetenin çalışma yöntemleri de deşifre edildi. Buna göre çetenin oto servislerinin beyinle ilgili problemleri tespit etmede kullandıklar8 bir cihazı hırsızlık olaylarında kullandïkları tespit edildi. Hırsızlarin bu cihaza yeni yeni bir yazılım yükledikleri ve bağladıkları otomobillerin elektronik beyinlerini kopyalayarak yanlarındab getirdikleri beyinle değiştirdikleri belirlendi. Operasyonlar kapsamında cetenin bu yolla 49 otomobil çaldıkları tespit edildi. Ancak cihazın incelenmesi sonucunda kopyalanan beyin sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Gözlüklü Çocuk
Çeteyi takibe alan polis hırsızların çaldıkları otomobilleri İstanbul dışındaki illere götürdükleri tespit edildi. Çeteye yönelik teknik takipte hırsızların çalınacak otomobiller hakkında konuşurken "yeni bir çocuk gelmiş.Gözlüklü." diyerek otomobiller hakkında şifreli olarak haberleştikleri tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.