BFR uzay gemisi testleri yakın zamanda başlıyor

BFR uzay gemisi testleri yakın zamanda başlıyor

"Uzayın Geleceği" başlıklı bir panelde konuşan SpaceX COO ve başkanı Gwynne Shotwell, şirketin 2019'da BFR testlerini hedeflediği açıklamasında bulundu. SpaceX, 2019 yılının ikinci yarısında uzay görevi için test uçuşlarına başlayabilir.

Tesla şirketinin sahibi Elon Musk, SpaceX çatısı altında BFR (Big Falcon Rocket) adının verdiği projesiyle Falcon 9 benzeri roketle kıtalar arası yolcu taşımacılığı yapmayı hedefliyor.

Elon Musk'ın paylaştığı projeyle güneş sistemimizde seyahat etmek için üretilen ve saatte maksimum 27 bin kilometre hıza ulaşabilen roket, New York Şangay arasını 39 dakika gibi kısa bir sürede gidecek. Normalde bu iki şehir arası ulaşım 15 saat gibi bir süre alıyor.

SpaceX, son iki yıldı BFR üzerinde çalışıyor. Özellikle Mars'ın sürdürülebilir, uzun vadeli kolonizasyonunu mümkün kılacak bir roket.106 metre uzunluk ve 9 metre genişlikteki uzay gemisi, 2019 yılının ikinci yarısında uzay görevi için test uçuşlarına başlayabilir. Uzay gemisi bunu takiben 2020'de yörünge seviyesine çıkacak.

BFR adlı roketin 2022 yılına kadar en az 2 adet insansız Mars görevi yapması planlanıyor. 2025 yılında ise insan odaklı görevlere başlanacak. 

Saatte 27 bin kilometre hız yapabilecek sayesinde Hong Kong-Singapur, Londra-Dubai gibi aralarında oldukça uzun mesafe bulunan şehirlerin yolculuk süresi 30 dakikanın altına inecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.