Bharara Zarrab'ı Tutukladı Erdoğan'ı Takibe Aldı

Bharara Zarrab'ı Tutukladı Erdoğan'ı Takibe Aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti'ne bağlı Miami'de Reza Zarrab'ı tutuklayan ABD New York Güney Bölge Savcısı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Twitter'da takibe aldı. Bharara'nın Zarrab'ı tutuklatmasının ardından takipçi sayısı 2 gün içerisinde yaklaşık 10 binden 130 bine kadar yükselmişti.

Reza Zarrab'ın mahkeme dosyalarından sorumlu olan ABD New York Güney Bölge Savcısı Breet Bharara Zarrab'ın tutuklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Twitter'dan takibe aldı. Erdoğan Bharara'nın takip ettiği 3 gerçek kişiden biri oldu. New York Güney Bölge Savcısı, Zarrab'ın tutuklanmasının ardından Türkiye'de bir çok hayran edinmişti.

Preet Bharara, Twitter hesabından sadece 14 kişiyi takip listesine eklemiş, bunlarda 11'i Amerika Birleşik Devletleri'nin resmi kurumlarının Twitter hesaplarıyken, 3 tanesi ünlü insanların hesapları. Bunlardan biri Amerikalı ateizm karşıtı görüşleri olan siyahi komedyen Steve Harvey, ikincisi Bruce Springsteen isimli rock ve country müzik harmanlayan ünlü bir müzisyen, diğeri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Bölge Savcısı'nın takip ettiği kurumsal hesaplar, Federal Büro, İstihbarat Servisi, Narkotik Büro, Milli Güvenlik gibi devlet kurumlarına ait hesaplar

Türk hayranlarından savcıya Türkiye'den ne istersin sorusu

Kısa sürede Türkiye'den binlerce hayrana kavuşan savcı hayranları etiketleyerek atılan tweetlerde savcıya Türkiye'den istediği bir şey olup olmadığı soruluyor. Savcı ise tüm samimiyetiyle görev başında olduğu için kabul edemeyeceğini söylüyor.

Bre Zındıyan'dan gelen tweete cevap verdi.

Twitter'da Bre Zındıkyan isimli kullanıcı savcıya mentionlayarak (etiketleyerek) tweet attı. İngilizce gönderdiği, "Türkiye’den bir şey ister misin? Rakı, şiş kebap, lokum, halı… Sadece iste, emrindeyiz" tweetine savcı, görev başındayken hediye kabul edemem cevabı veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.