Bıçakcılar’dan kadınlar için yenilikçi bir çözüm

Bıçakcılar’dan kadınlar için yenilikçi bir çözüm

Bıçakcılar, dünyada milyonlarca kadını yakından ilgilendiren ve sorunlarına yardımcı olacak yenilikçi bir çözüm geliştirdi.

Teknopark tabanlı akademik bir start-up, uzman bir cerrah ve bir üniversite iş birliğiyle geliştirilen B-Fix, idrar kaçırma rahatsızlığıyla mücadele eden kadınların hayatını kolaylaştırıyor.

Türk tıbbi cihaz sektörünü inovasyon açısından da dünya haritasına yerleştirilecek güçte olan B-Fix, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen idrar rahatsızlığı yaşayan kadınların daha güvende ve daha özgür yaşamalarına yardımcı olurken hayat kalitesini de yükseltiyor.

TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi destek programından faydalanılan B-Fix, yerli ve milli ürün olmasının yanı sıra büyük ve başarılı bir ekip çalışması sonucundan ortaya çıkarak CE sertifikasyonunu elde etme özelliği taşıyor.

bicakcilar-ceo-souheil-elhakim-093400647.jpg

Güvenli, erişilebilir ve etkin bir tedavi yöntemi olan B-Fix, kolayca uygulanabilen ve gerekirse uygulama sonrası invazif olmayan şekilde ayarlanabiliyor. Kadınların bu rahatsızlıktan kurtularak, özgüvenlerinin artmasını sağlayan bu yöntem, kadınlara kendilerini özgür, bağımsız ve konforlu hissedecekleri yeni bir hayat sunuyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Özgür Yeniel, “B-Fix sunduğu kolaylıklar ve azalttığı riskler sayesinde kadınların tedavi sürecindeki tereddütlerini ortadan kaldıracak etkili bir çözümdür. Böylece bu sorunu yaşayan daha fazla kadının etkin bir şekilde tedavi edilebileceği görülmektedir.” diye konuştu.

Bıçakcılar CEO'su Dr. Souheil El Hakim, “Biyomedikal alanında inovasyon yoluyla erişilebilir ve daha güvenli çözümler üretmeye odaklanıyoruz. B-Fix çözümü ticari olarak 2022 başlarında Türkiye pazarında ve daha sonra seçilecek uluslararası pazarlarda satışa sunulacak. Geniş küresel ağımız, çözümün benimsenmesini hızlandıracak ve dünya çapında kadınların yaşamlarına büyük değer katacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.