Bilal Doğan: "İsmet İnönü yıkılmasın"

Bilal Doğan: "İsmet İnönü yıkılmasın"

Kültürpark Projesi hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “İsmet İnönü Kültür Merkezi yıkılmasın. Bu hatadan dönülmeli" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumu, Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşti. Kültürpark projesi ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nin yıkılmaması gerektiğini belirterek, "İzmir kültür merkezi açısından yeterli bir kent değil. Buranın yıkılmaması, amfi tiyatro yapılacaksa da başka yere yapılmalı. Mavişehir’de yapılması planlanan opera binası haricinde somut bir proje yok. Bu tesisin yıkılması yerine yeni kültür merkezi yapılması gerekiyor. İzmir’in mevcut kültür merkezini yıkmak yerine daha işlevsel hale getirmesi gerekiyor. İzmir’in çok ciddi anlamda sanat kültür merkezine ihtiyacı var. Bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu hatadan dönülmeli. Hazırlayan arkadaşlarımız da bundan vazgeçmeli. Gerekli değişikliğe gitmesi gerekiyor. Özellikle kentimizdeki STK’lar, sanat severler etkinlik yapacak alan bulmakta yokluk çekiyorlar” diye konuştu.
"Çağdaş bir yer inşa edelim"
“İsmet İnönü’ye kıymayın" diyen Doğan, şöyle konuştu: "Daha kapsamlı hale getirelim. Çağdaş bir yer inşa edelim. Kocaoğlu’nun seçim öncesinde vaat ettiği kültür sanat projelerini de hayata geçmediğini görüyoruz. Olanı da yıkmayalım.” Açık Hava Tiyatrosunun yenilenmesi ve üstünün açılır kapanır şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Doğan, Karşıyaka Suar Taşer Açıkhava Tiyatrosu gibi buranın da üstünün kapatılmasını istediklerini ifade etti.
"Aklın yolu bir"
Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise şu cevabı verdi: “Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda zaten 15-20 gündür yaptığımız sergi fikirleri almak için. Sizin, başkalarının fikirleri toplanacak. Aklın yolu bir, sergiyi açmamızın ve tanıtmamızın nedeni bu.”
Havalandırma eleştirisi
AK Partili meclis üyesi Paşa Çelebi de metro istasyonlarındaki havalandırmanın yetersiz olduğunu dile getirdi. Çelebi, “Havalandırmalar çalışmıyor. Çok sıcak oluyor. Enerji tasarrufu mu, arızalı mı, bakımı mı yapılmıyor bir an önce giderilsin. Astım hastaları nefes darlığı çekenler zor anlar yaşıyor. Metro gelince bir hava geliyor gidince hava çıkıyor bu kadar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.