Bilal Kartal, İzmir'in 'Sherlock Holmes'ü

Bilal Kartal, İzmir'in 'Sherlock Holmes'ü

Bilal Kartal, İzmir'de 27 yıldır özel dedektiflik işiyle uğraşıyor.

Bilal Kartal, İzmir'in Hatay semtinde açtığı dedektiflik bürosu ile eşinden şüphelenenlere, çocuklarının okul çıkışında nerelere takıldığını merak edenlere hizmet veriyor.  Bilal Kartal, mağdurların şikayetini değerlendirdiğinde adeta film kahramanları gibi giyinip kuşanıp yola koyuluyor. Takip etiği şahısları incelikle izleyen Kartal, genellikle şahsın suçüstü görüntüsünü ele geçiriyor. Ardından bu görüntü mahkemede delil olarak kullanılıyor. 

Dedektif Bilal Kartal, "Mesela piyasada kriz olduğu zaman aşırı şekilde dolandırıcılıklarla ilgili işler geliyor. Okulların açıldığı dönemde öğrenci takipleri üst sıralara çıkıyor. Onun dışında piyasada refah düzeyi yüksek olduğunda aldatmalar bu defa ilk sıralara çıkıyor. Bize müracaat eden mağdurların türleri değişken" diye konuştu. 

iha_20121113_248659.jpg

Uluslararası çalışmalarda da bulunan Kartal, televizyonlarda ve sinemalarda izlediğimiz kahramanlarla asıl özel dedektiflik yapanların farklı özellikler taşıdığını belirterek,  "Televizyondakiler tabi ki masal kahramanı olarak üretilmiş karakterler. Onların tarzı çok farklı. Tabi ki bu iş dışarıdan göründüğü gibi değil. Bu iş çok zor aslında bunun la ilgili ekipmanlar kullanılması gerekiyor. ve bunları uzmanca kullanması gerekiyor. Bunun haricinde bizim yaptığımız işlemde görüntü alıyoruz görüntü alırken insanların özel hayatına müdahale etmememiz lazım. Burada 'Türk Ceza Kanunu'ndaki cezaları da çok iyi bilmek gerekiyor. Yoksa kaş yapalım derken göz çıkartabiliriz" dedi. 

"ÖZEL DEDEKTİFLİK DÜNYANIN EN ZOR İŞİ" 

Gerçek anlamda özel dedektiflik yapmak isteyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren Kartal, bu işin özel meziyetler gerektiren zor bir iş olduğunu belirtti. Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Gerçek anlamda dedektiflik yapmak isteyen kişilerin sayısı çok fazla. Herkes özel dedektif olmak istiyor. Ancak bu iş çok zor bir iş, çok farklı meziyetler gerektiren bir iş. Tabi ki bununla ilgili medyada yer alan öğeler insanları çok cezp ediyor. Ancak özel dedektiflik mesleği dünyanın en zor mesleklerinden bir tanesi. Ben bu mesleğe 1995 yılında başladım. Dünyanın birçok yerinde bunun yapıldığını ve Türkiye'de de bu mesleğin yapılacağını gördüm ve 1995 yılında bu mesleği Türkiye'de başlattım." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum