Bilal Saygılı, "Üretimi Ve İstihdamı Teşvik Edici Adımlar"

Bilal Saygılı, "Üretimi Ve İstihdamı Teşvik Edici Adımlar"

MÜSİAD İzmir Şubesi, video konferans toplantısında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal’i konuk etti.

7256 sayılı Kanun ile düzenlenen SGK Prim Borçlarının Yapılandırma esasları ve yeni istihdam destekleri” konusunda bilgilendirme yapan SGK İl Müdürü, SGK prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin yeni yasal düzenlemeleri MÜSİAD üyelerine anlattı.

musiad-izmir---sgk-toplantisi-(1).jpeg

ÜRETİMİ VE İSTİHDAMI TEŞVİK EDİCİ ADIMLAR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, toplantıya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Covid-19 pandemisi nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Böyle bir dönemde ülkemizin yeniden büyüme sürecine girmesi ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi adına devletimiz; sanayicimize, esnafımıza pirim ve vergi borçları olmak üzere birçok alanda fırsat ve kolaylık sunmakta, üretimi ve istihdamı teşvik edici adımlar atmaktadır. Üretim gücümüzü arttırarak bu dönemi atlattığımızda Türkiye’nin önünün açık olduğuna inancım tamdır. Ülkemizin aydınlık yarınları için yatırım-üretim-ticaret alanında teşvik edici, girişimciyi destekleyici, işçiyi ve işvereni verimli kılacak adımların atılmasını her zaman destekliyoruz. Bu minvalde üyelerimizden gelen soru ve talepler doğrultusunda, 7256 sayılı Kanun ile düzenlenen SGK Prim Borçlarının Yapılandırma esasları ve yeni istihdam destekleri hakkında bilgi almak üzere SGK İzmir İl Müdürümüz Sn. Ekrem Gülcemal ile bir araya geldik. Bizlere verimli bilgilendirmelerinden dolayı SGK İzmir İl Müdürümüze çok teşekkür ederim” dedi.

musiad-izmir---sgk-toplantisi-(3).jpeg

BORCUNU YAPILANDIRMAK İSTEYENLER İÇİN BİR FIRSAT

SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ise yeni kanuni düzenlemenin borcunu ödemek isteyenler için bir fırsat olduğunu vurgulayarak kanun kapsamına giren borçluları ve borçlarını yapılandırmak isteyenlerin faydalanabileceği fırsatları anlattı.
 
Ekrem Gülcemal “Malum pandeminin ekonomik yansımalarından dolayı zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Bunun esnafımıza, sanayicimize, iş insanlarımıza yansıması oldukça ağır oldu. Bunları bir nebze bertaraf edebilmek adına devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile hem SGK pirim borçlarına, hem vergi pirim borçlarına ve diğer kamu kurumlarında tahakkuk eden borçlara ödeme kolaylığı getirdi. Burada peşin veya taksitlendirme yapabiliyoruz. Borçluların yapılandırılma için 31 Aralık 2020 tarihine kadar istisnalar hariç, kuruma gitmeden işverenlerimiz E-Bildirge, sigortalılarımız ise E-Devlet üzerinden online başvuru yapabilirler” dedi.
 
Yeni düzenlemelerle her işverene uygun sigorta prim desteği verildiğini de vurgulayan Ekrem Gülcemal, bilgilendirme sunumunun ardından MÜSİAD İzmir üyelerinin sorularını cevaplayarak sözlerine şöyle noktaladı: “Sizlerle bir araya gelmekten dolayı onur duyuyorum. Allah bol, bereketli, helalinden kazançlar versin. Hepimizin yolu açık olsun. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.