Bilal Saygılı'nın Arakanlı Müslümanlar için yaptığı paylaşıma büyük ilgi!

Bilal Saygılı'nın Arakanlı Müslümanlar için yaptığı paylaşıma büyük ilgi!

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın, Myanmar ordusu askerlerinin, Arakanlı Müslümanlara uyguladıkları zulme karşı yayınlamış olduğu tepki tweeti; 100 binden fazla görüntülenme alırken birçok insanın konuya dikkatinin çekilmesini sağladı.

Geride bıraktığımız günlerde Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan iki Myanmar ordusu askeri, üstlerinden aldıkları emirle Arakanlı Müslüman’a uyguladıkları zulmü itiraf ettiler. Kadın, çocuk, erkek ayırmadan katliama sebep olan askerler yaptıkları zulmü tüm çıplaklığıyla anlatırken; 20 köyü haritadan silinmesine sebep olup, 80 Arakanlı Müslüman’ın hayatına son verdiler.

Yapılan bu zulme dur demek için harekete geçelim diyerek, kişisel twitter hesabından paylaşımda bulunanMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın paylaşmış olduğu video, kısa süre içerisinde binlerce insan tarafından izlendi.

“Türkiye’nin öncülüğünde İslam dünyası, Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları örgütlerini harekete geçirmeli, Arakanlı kardeşlerimize yapılan soykırımı engellemeliyiz. Ayrıca bu zalimlerin en ağır cezayı alması için elimizden gelen tüm gayreti gösterme vaktidir.” diyerek tepkisini sert bir şekilde dile getiren Bilal Saygılı, yapılan bu zulmün cezasız kalmaması için insanlara çağrıda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.