Bilecikli öğrenciler zamlara sosyal medyadan tepki gösterdi

Bilecikli öğrenciler zamlara sosyal medyadan tepki gösterdi

Bilecik’te öğrenciler yemekhane ve şehir içi yolcu taşımacılığına yapılan zamlara sosyal medyadan tepki gösterdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri tarafından Twitter'da başlatılan #bileciköğrenciyisömürme hashtagı altında tepkiler çığ gibi büyüdü.

Diğer iller ile kıyaslandığında gidilen mesafe ve ücret arasındaki dengesizliğe dikkat çeken öğrenciler, sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Alternatif ulaşım aracı olmaması, şehir içi minibüs tarifesinin 1.75 tl den 2 tl’ye çıkarılması ve üniversite içindeki yemekhane ücretlerinin 2.00 TL den 2.50 TL ye çıkarılmasının kendilerini zor duruma düşüreceğini belirterek, yetkililerden destek beklediklerini dile getirdiler.

Yapılan fiyat artışlarına tepki gösteren öğrenciler, ilk önce otağın kapatıldığını ardından yemekhane ücretine zam geldiği ve şimdi de minibüslerin ücretlerinin artırıldığı kaydederek, kıt kanaat geçinmek durumda kaldıklarını ifade ettiler.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, akaryakıt fiyatları ve artan maliyetler ileri sürülerek şehir içi minibüs ücretlerine yapılan artışa ve üniversite yemekhane ücretinin artmasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.