‘Bilge Çınarlar’ Narlıdere’yi anlatacak!

‘Bilge Çınarlar’ Narlıdere’yi anlatacak!

Narlıdere’nin tarihini, sosyal ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak isteyen Narlıdere Belediyesi, Bilge Çınarlar Narlıdere’yi Anlatıyor başlıklı söyleşiler dizisi başlattı.

 

İlk konuk ‘Hasan Amca Turşuları’nın sahibi, 79 yaşındaki İbrahim Türksever oldu. Türksever dünden bugüne Narlıdere’yi anlattı. Başkan Ali Engin “Geçmişimizden güç alarak, geleceğe daha güzel bir Narlıdere bırakacağız” dedi.


İLK KONUK TÜRKSEVER

Yukarıköy’deki Narlıdere Kültür Evi’nin bahçesinde gerçekleşen ilk söyleşiye, İbrahim Türksever’in yanı sıra, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in eşi İlke Engin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kadın Kooperatifi ve Slow Food Birliği’nin yetkilileri katıldı. Türksever, Narlıdere’nin sosyal yaşamına ve sokak kültürüne ilişkin anılarını paylaştı. Söyleşiler kapdamında her ay bir konuğun olacağı, anlatılan hikaye ve bilgilerin önümüzdeki süreçte kitap haline getirileceği belirtildi.


“NARLIDERE’Yİ ÇINARLARDAN DİNLİYORUZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Böyle bir buluşmanın gerçekleşmesi bizlerin Narlıdere’yi daha iyi tanıması ve tanıtması adına çok önemli bir yer ediniyor. Narlıdere’nin gerçekten çok değerli bir geçmişi ve gelenek görenekleri var. Bizler de bunu en iyi bilenlerden  dinliyoruz” dedi.Söyleşiye ev sahipliği yapan Slow Food Narlıdere Kurucu Liderlerinden İlke Engin “Kültür Evi gibi tarihi dokusuyla bizleri bu kadar etkileyen güzel bir mekanda bu buluşmalara başlamak çok güzel. Artık her ay Narlıdere’nin bilge çınarları bizlere Narlıdere’nin tarihini ve dokusunu, tanıklık ettikleriyle anlatacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.