Bilgi Üniversitesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

Bilgi Üniversitesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde mezuniyet töreni mezunların keplerini havaya atmasıyla kutlandı.

Coşkulu ve geniş katılımla mezun olan öğrencilerin aileleri ve protokol ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde mezuniyet töreni İstiklal Marşı okunarak başladı. 

Lisans eğitimini tamamlamış cüppe ve keplerini giymiş Türk öğrenciler ile birlikte, Amerika, Avrupa, Afrika ve Kafkaslar'dan da yabancı öğrenciler mezuniyet töreninde yerlerini aldılar. Bugün mezun olan gençlerimiz gelecekte çok önemli görevler üstlenecekler

Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan mezuniyet töreninde öğrencilere başarılar dilerken, sonrasında öğrencilerin üniversite ve mezunlar derneği ile irtibatlarının ve ilgilerinin sürmesini istedi. 


Rektör V. Prof. Dr. Yazgan, '' Mezuniyet törenimizin Santralİstanbul'da yapılıyor olması çok güzel. Kolay olmayan bir süreci tamamladınız. Sizler yüksek teknoloji ve iletişimin hızlı olduğu bir dönemde yetiştiniz. Güçlü akademik kadroya sahip Bilgi mezunu olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bilgi'yi tercih eden sizlere ve sizlere her türlü desteği veren ailelilerinize teşekkür ediyorum. Bugün mezuniyet töreni ile mutluluğu birlikte paylaşıyoruz. 1996 Yılında kurulan üniversitemiz farklı disiplinlerde binlerce mezunu ile bizlerin ve Türkiye’mizin yüzünü ağartıyor. Artık sizler de Bilgi Üniversitesi mezunu olarak hayatınızı sürdüreceksiniz. 4 veya 5 yıllık eğitiminizi tamamlamış bulunuyorsunuz. Bugün mezun olan gençlerimiz gelecekte çok önemli görevler üstlenecekler.'' dedi. 
 

Mimarlar topluma sağlamlık, fayda ve güzellik katmakla yükümlüdür
 

Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili olarak, Rektör V. Prof. Dr. Ege Yazgan konuşmasının devamında,

''Mimarlık Fakültesinde Dekan Vekili olarak benim için önemli bir süreç yaşıyorum. Mimarlık, şehircilik, tasarım insanların yaşam şekillerini belirler. Mimarlığı yalnız bir meslek olarak değil, bir sanat bir yaşam biçimi olarak göreceğinizi biliyorum. Sosyal bir sanat ve sanatsal bir bilim dalı olarak da tanımlayabiliriz. Mimarlar topluma sağlamlık, fayda ve güzellik katmakla yükümlüdür. Mimarlık Fakültesi kurulalı 21 yıl oldu. Bu yıl 18. mezunlarımız sizlersiniz. Mimarlık kariyerinizde başarılı kişilerin arasına şimdi sizler de katılacaksınız'' dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ndeki öğrenciler mezuniyet ve onur belgelerini Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan'ın elinden aldılar.  

Sonrasında coşkuyla cübbeleriyle takım olan keplerini hep birlikte coşkuyla havaya attılar. Yeni mezunlar hocaları, arkadaşları ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. 

2018 Yılı Mimarlık Fakültesi ''Onur Derecesi '' ile mezun olan Zeynep Nur Şahbaz mezuniyet ve onur belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Yalınay Çinici'nin elinden aldı. Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Yalınay Çinici Zeynep Nur Şahbaz'ın mezuniyetini sarılarak tebrik ettikten sonra, yaşam boyu başarı ve mutluluk dilekleri temennisinde bulundu. ''1. sınıftan bugüne okul içerisindeki başarını, azmini ve çalışkanlığını tebrik ediyorum, okul harici gerçekleştirmiş olduğun sosyal sorumluluk görevlerinden haberdar oldukça gurur duyuyorum. Zeynepciğim, adını ileride çok güzel yerlerde duyacağıma inanıyorum'' sözlerini ekledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi mezuniyet törenine, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetim kurulu üyeleri, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, Rektör Yardımcısı Atilla Eriş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Fuat Beyazıt, Bilişim Teknolojisi Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber, İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Türkan Benan Orbay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Demirci, Sosyal ve Beşeri Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci, Bilişim Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Leyla Berber,   Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Gonca Günay ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.  

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, ''İnsanın evladının böyle güzel ve duygusal mürüvvetini görmesi çok farklı bir duygu. Kızım Zeynep Nur Şahbaz beş yıl çok yoğun çalıştı. Bugün mezuniyet törenine katılmaktan ve kızımızın Mimarlık Fakültesi'nden onur derecesi ile  mezun olmasından ailece büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah diğer mezun olan gençler gibi bahtının ve geleceğinin parlak, önlerinin açık, helal rızıklarla hayırlı, bereketli hizmetlerde bulunmalarını diliyorum. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum'' dedi. 

Tören sonrası Üniversite kampüsünde hazırlanan kokteylde ile birlikte aileler hoş zaman geçirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.