Bilgi Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Bilgi Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde mezuniyet töreni heyecanlı mezunların keplerini atmasıyla kutlandı.

Coşkulu ve geniş katılımla mezun olan öğrencilerin aileleri ve protokol ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde mezuniyet töreni hep birlikte İstiklal Marşı okunarak başladı. Lisans eğitimini tamamlamış Balkan Bölgesi, Avrupa, Afrika, Kafkaslar ve Amerika'dan da yabancı öğrencilerde mezuniyet töreninde yerlerini aldılar.

Üniversite Rektör Vekili Prof.Dr. Ege Yazgan mezuniyet töreninde öğrencilere başarılar dilerken, sonrasında öğrencilerin üniversite ile irtibatlarının ve ilgilerinin sürmesini istedi. Rektör V. Prof. Dr. Yazgan, '' Mezuniyet törenimizin Santral İstanbul'da yapılıyor olması çok güzel. Güçlü akademik kadroya sahip Bilgi mezunu olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bilgi'yi tercih eden sizlere, sizlere her türlü desteği veren ailelelerinize teşekkür ediyorum. Bugün mezuniyet töreni ile mutluluğu birlikte paylaşıyoruz. 1996 Yılında kurulan üniversitemiz farklı disiplinlerede binlerce mezunu ile bizlerin ve Türkiyemizin yüzünü ağartıyor. Önümüzdeki yıl Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi alacak öğrencilerimiz Santral İstanbul Kampüsümüzde eğitim alacaklar. Artık Bilgi Üniversitesi mezunu olarak hayatınızı sürdüreceksiniz. 4 veya 5 yıllık eğitiminizi tamamlamış bulunuyorsunuz. Bugün mezun olan gençlerimiz gelecekte çok önemli görevler üstlenecekler.'' dedi.

Hukuk, hakikat ve adaletin hiç sarsılmadan dimdik ayakta durması gerekmektedir

Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Turgut Tarhanlı ise konuşmasında, '' Hukuk, hakikat ve adaletin hiç sarsılmadan dimdik ayakta durması gerekmektedir. Bilgi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi kurulalı 20 yıl oldu. Bu yıl 17. mezunlarımız sizlersiniz. 2500 Hukuk mezunumuz bulunmaktadır. Bu hukuk alanındaki başarılı kişilerin arasına şimdi sizlerde katılacaksınız'' dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'daki öğrenciler mezuniyet ve onur belgelerini Rektör Vekili Prof.Dr. Ege Yazgan ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Çağrı Bağcıoğlu'nun elinden aldılar.
Sonrasında coşkuyla cübbelerinin parçası olan keplerini hep birlikte coşkuyla havaya attılar. Yeni mezunlar hocaları, arkadaşları ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.
2017 Yılı Hukuk Fakültesi mezunlarından Ömer Furkan Şahbaz mezuniyet ve onur belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Çağrı Bağcıoğlu ve Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Turgut Tarhanlı'dan yaşam boyu başarı ve mutluluk dilekleri temennisiyle aldı.
Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ebubekir Bal, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi H. Ural Aküzüm, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Çağrı Bağcıoğlu, Rektör Yardımcısı Atilla Eriş, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Turgut Tarhanlı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Fuat Beyazıt, Bilişim Teknolojisi Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Keser Berber, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Alişan Çapan ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, '' Oğlum Ömer Furkan Şahbaz'ın Hukuk Fakültesinden bugün mezuniyet törenine katılmaktan büyük mutluk ve onur duyuyorum. İnşallah diğer mezun olan gençler gibi bahtının ve geleceğinin parlak, önlerinin açık, helal rızıklarla hayırlı hizmetlerde bulunmalarını diliyorum. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.
Öğrenciler final ve bütünleme sınav stresinden kurtulmanın mutluluğu ile birbirlerine tekrar görüşmek üzere mutlu bir şekilde veda ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.