Bilginin Ekranlardaki Hali; Sosyal Medya 

Bilginin Ekranlardaki Hali; Sosyal Medya 

Ömer Oktay Bal yazdı

Günümüzde kullanımı hızla artan sosyal medya kullanımı her yaş grubundan insanı etkilemeye devam ediyor. Sosyal medya denince akla gelen twitter, facebook ve instagram ​​​​​​uygulamaları ile insanlar haberleşmenin ve bilgi sahibi olmanın kolay yolunu tercih ediyor.
 
 Her Uygulama Farklı Özellik Taşıyor
 
 Ülkemizde insanlar sosyal medyayla facebook ile tanıştı. Daha sonra twitter ve instagram da bu alanda yaygın hale gelmeye başladı. İnstagram daha çok alışveriş alanında kazanç sağlarken bir diğer sosyal medya uygulaması olan twitter gündem hakkında anında bilgi verme avantajı sağlıyor.
 
 İnternetinin Doğru Kullanımı Fayda Sağlıyor

 Hemen hemen her evde ve her cepte olmazsa olmaz hale gelen internet, doğru kullanıldığı takdirde oldukça yararlı bir hale geldi. İnsanlar yer, mekan veya acil durumlarda ulaşabilecekleri yerleri bu sayede öğrenerek hayatı kolaylaştırmanın yöntemine ulaşıyor. 
 
 Hem Bilgi Hem Ticaret Avantajı Sağlıyor
 
 Bilinçli kullanıldığı zaman insanlara birçok kapı açan internetin bir diğer avantajı ise; yeteneklerin kazanca dönüştürülmesi. Herhangi bir alanda yeteneğe sahip kişiler bu yeteneklerini web site aracılığıyla yada okuyucuları ile paylaşma imkanına sahip oluyor. Bu bilgiler ise okundukça bilgi sahibine kazanç olarak geri dönüşüm sağlıyor. 
 
 Sanal Mağazalar Vakit Kazandırıyor
 
 Para kazanmanın popüler yolu haline gelen internetin ticaretteki bir diğer artısı ise farklı seçeneklere daha hızlı ulaştırması. Alışveriş yapmak için mağazaları dolaşmak yerine internet sayesinde hemen hemen her ürüne isterikleri an sahip olabiliyor. Özellikle instagram sayesinde aranan eşyalara ulaşmak daha kolay hale geldi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum