Bilgisayarlarda o bildirim artık gelmeyecek!

Bilgisayarlarda o bildirim artık gelmeyecek!

ABD'li işletim sistemi üreticisi Microsoft, Windows 10'a getirilen yeni güncellemeyle bilgisayarlara takılan harici belleklerin "Güvenli Çıkart" komutu verilmeden çıkarılabileceğini belirtti.

Bilgisayar kullanan herkes en az 1 kere görmüştür "Güvenli çıkart" komutunu kimisi dikkate alır o bildirimi, kimisi de önemsemez hemen çıkartır usb'yi. Aslında direkt çıkartılmasının da pek zararlı olduğu da söylenemez. Microsoft yıllar sonra bu konuda gereken adımı attı.

Microsoft, Windows 10 ile ilgili internetteki destek sayfasında yayımladığı  makalede, işletim sisteminin 1809 versiyonundaki güncellemelerde harici bellekler  için "Hızlı Çıkart" özelliğinin getirildiğini bildirdi. Bu güncellemeyle bilgisayarlara takılan harici bellekler "Güvenli  Çıkart" komutu verilmeden çıkarılabilecek.

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarları kullananların büyük bölümü zaten "Güvenli Çıkart" komutuna başvurmadan harici belleklerini  bilgisayarlarından çıkarıyordu. Şirket 2009 yılında piyasaya sürülen Windows  7'den bu yana işletim sistemlerinde doğrudan çıkarma durumunda harici bellekteki  verilerin zarar görmemesi için önlemler alıyordu.  Yeni güncelleme, kullanıcıların  yaygın başvurduğu eylemi işletim sisteminin işlevi haline getirmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.