BİLİM KAHRAMANLARI FUAR İZMİR’DE BULUŞUYOR

BİLİM KAHRAMANLARI FUAR İZMİR’DE BULUŞUYOR

First Lego League, Ulusal Turnuvası 4 - 5 Mart tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

Bilim Kahramanları Derneği’nin İZFAŞ desteğiyle gerçekleştirdiği, Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League (FLL)  Ulusal Turnuva’sı 4 - 5 Mart 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

FLL Ulusal Turnuvası’nda; İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin ve İzmir yerel turnuvalarında ödül alan gençler “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” temasıyla hazırladıkları projelerini sunacak ve robot oyun performanslarını sergileyecekler.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 13. Sezon Ulusal Turnuvası’nda yaklaşık 500 genç mucit buluşacak. Turnuvada; 9 - 16 yaş arası, 4 - 10 kişiden oluşan takımlar yer aldı. Yerel turnuvalarda ödül alan, 18 ilden 47 takım, Ulusal Turnuva’ya katılmak için İzmir’de buluşacak. Turnuvaya; Adana, Aksaray, Antalya, Ankara, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Muş, Samsun, Tokat ve Yalova’dan olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan genç mucitler katılacak.

Gençlere Bilim ve Teknolojiyi Sevdiren Turnuva

Her durumda kazananın bilim ve birlik olmasını hedefleyen turnuvada amaç gençlerin; sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresine, doğaya ve topluma duyarlı birer birey olmalarına katkı sağlamak.

Dünyada seksen ülkede düzenlenen FLL etkinliğinde genç mucitler, proje üretip geliştirirken, tasarlayıp programladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlamaya çalışacaklar.

Yerel turnuvalarda yer alan takımlar, aldıkları ödüllere göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor. Katılımcılar, evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım çalışmasıyla kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşıyor.

“Bilim Kahramanları Buluşuyor / FLL Turnuvaları - Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” Ulusal Turnuvası’na katılacak olan 47 takımdan ödül alan 11 takım, uluslararası turnuvalara katılmaya hak kazanacak. Uluslararası Turnuva Takvimi ise şu şekilde; 19 – 22 Nisan World Festival, Houston – ABD, 25 – 28 Mayıs Open European Championship Aarus – Danimarka, 21 – 25 Haziran Open European Championship Bath – İngiltere,  6 – 9 Temmuz Asia Pacific Open Sydney - Avustralya

Fuar İzmir’de gerçekleştirilen turnuva, ücretsiz olarak takip edilebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.