Bilim ve Teknoloji Torbalı’da buluşacak

Bilim ve Teknoloji Torbalı’da buluşacak

Torbalı Bilim Şenliği 30 Eylül-2 Ekim tarihleri aralığında Torbalı’da gerçekleştirilecek. İlçede ilk kez gerçekleşecek olan bu şenliğe, ilçeden olduğu kadar il merkezinden ve çevre ilçelerden de yoğun katılım bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl eylül ayında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme programı tarafından desteklenmeye değer görülen, “Bilim ve teknoloji Torbalı’da buluşuyor” sloganıyla hazırlanan ancak daha sonra ertelenen Torbalı Bilim Şenliği, bu yıl 30 Eylül-2 Ekim tarihleri aralığında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak artan koronavirüs vakaları nedeniyle bu yıla ertelenen Bilim Şenliği için hazırlıklar büyük oranda tamamlandı. İlçede ilk kez gerçekleşecek olan bu şenliğe, ilçeden olduğu kadar il merkezinden ve çevre ilçelerden de yoğun katılım bekleniyor.

temsili-fotograflar-1.jpg

Dolu Dolu Etkinlik Programı

Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize edilecek olan Bilim Şenliği’nde konferanslar, söyleşiler, deney istasyonları, robotik kodlama atölyeleri, STEM atölyeleri, fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler, tarımsal faaliyetler, elektrik deneyleri, eğitici oyunlar, bilimsel yarışmalar, inovasyon atölyeleri, nanoteknoloji, sanat atölyeleri, zeka oyunları, planetaryum, bilimsel şovlar, geziler ve daha pek çok etkinliğe yer verilecek. Ayrıca mini konserler, dans gösterileri ve sahne şovları ile Bilim Şenliği daha da renklenecek.

temsili-fotograflar-2.jpg

Torbalı İçin Tarihi Proje

Proje kapsamında Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Müdürlüğü hazırlıkları tamamladı. 7’den 70’e herkesin katılabileceği etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Torbalı Bilim Şenliğinde, aileler de çocuklarıyla birlikte eşsiz dakikalar geçirme fırsatı yakalayacak. Bu deneyimler ile birlikte farklı bakış açıları geliştirilebilecek, çocuklara ve gençlere içinde bulunduğumuz inovasyon çağında daha faydalı bir rehberlik yapılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.