Bilinçli ilaç kullanımı

Bilinçli ilaç kullanımı

Uzman Hemşire Zeynep Meltem Dinçer'den önemli açıklamalar.

Yaşamımız boyunca bir çok ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz. Kulaktan duyduğumuz ağrı kesiciler,antibiyotikler,vitaminler,deriye sürülen kremler.Kısa süreliğine ağrılarımızı,infeksiyonlarımızı,kaşıntılarımızı kendimize göre geçiriyoruz.Ama düşünmediğimiz birçok önemli sonuçlar doğuracak olan şey,ilaçların kalıcı ve yıkıcı etkileridir.Biz buna toksik etkileri diyoruz.Kısa sürede ortaya çıkmayan bu etkiler, ileri yaşamımızı etkileyen en önemli etmenlerdir. Çünkü ilaç demek kimyasal birleşik demektir. Eğer bir yerimiz ağrıyor ise vücudumuz bize uyarı veriyordur. Ateşimiz çıkıyor ise,halsiz isek,başımız dönüyor,gülmüyor,topluma karışmayı istemiyor isek vücudumuzun bu uyarısını gözardı etmeden profesyonel yardım almamız gerekmektedir.      

Uzman Hemşire Zeynep Meltem Dinçer, Medya Ege'ye yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Ağrılarınız,ağrı kesici ile geçip tekrar ediyor ise vücudunuz size son derece önemli uyarı gönderiyordur. Ağrı kesiciler ile vücudun uyarı sistemini baskılayıp,altında yatan nedenleri atlıyorsunuzdur. Devamlı bunu tekrarlayıp durmak vücudunuzu çeşitli organ yetmezliklerine götürecektir. Bu nedenle doktorlarımıza başvurmadan lütfen rastgele ilaç almıyalım.Bizler bedenimize iyi bakmakla yükümlü olduğumuzdan dolayı Biliçli İlaç Kullan’ımın8a dikkat etmek zorunluluğundayız.        Bilinçli ilaç kullanımı demek; kendi isteğimize göre ilaç kullanmamak,reçete edilen ilaçları doğru şekilde kullanmak anlamına gelmektedir.Lütfen reçete edilen ilaçları iyi oldum diye bırakmayın!!! Ve birçok ilacın çalışmalarının tam sonuçlanmadığını unutmayalım ki,rastgele içmeyelim!!!        

Hastaların ilaç kullanma şekillerini 21 yıl gözlemledim. Sorun geçince bırakma eğilimindeler. En büyük ikinci hata burada başlıyor.Bu ilaçların grubu antibiyotiklerdir. Genelde hastalar antibiyotik kullanıyorlarsa,ilacın kendilerini iyileştirmesi için tam bir gün veriyorlar. Eğer ateş düşmemiş ise,halsizlikleri geçmemiş ise ilacı almayı bırakıyorlar. Başka doktora gidiyorlar başka başka ilaç kullanmaya başlıyorlar. Böylelikle kendilerine en büyük hatayı yapmış oluyorlar!!! Nedenine gelince,herhangi bir antibiyotiği tam bitirmeden almayı sonlandırmak ilaca karşı duyarlılığınızı oluşturacaktır!!! Kısaca bu ilacı bir daha kullanmak zorunda kaldığınızda sizde çok etkili olmayacak veya hiç etkili olmayacaktır.          

Sistemli ilaç kullanmak zorunda olan bir başka hasta grubuda tansiyon hastalarıdır. Çünkü tansiyon ilaçları vücudumuzun mekanizmasını düzenleyerek tansiyonumuzun çıkmasını veya ani çıkmasını engeller. Sadece yüksek tansiyonunuz ortaya çıktığında kullanırsanız,ilaç mekanizmayı düzenleyene kadar belli bir zaman geçer ve süreye beyninizde ki damarlar dayanamabilir. Bu arada beyin kanaması geçirmemeniz sizin için büyük bir şanstır. Her gün aldığınız sistemli ilaç sizi bu riskten kurtaran en önemli faktördür.           

Bundan sonra ki hayatınızda bilinçli ilaç kullanarak farkındalık yaratın ve hayatınızı güzelleştirin. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.